Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 lucruri pe care trebuie să le faci, în Santorini!

5 lucruri pe care trebuie să le faci, în Santorini!

5 lucruri pe care trebuie să le faci, în Santorini!
14 Iul 2016   •   16:35
 Aflată în top 3 cele mai frumoase insule din Europa, Santorini este o destinație boemă, cu plaje idilice și așezări tradiționale dominate de biserici cu domuri albastre și de mori de vânt albe, aflată pe lista cu locuri de văzut măcar o dată în viață, a oricărui pasionat de călătorii. Dacă ajungi în această vară aici, iată ce poți să faci.

Relaxează-te pe plajele mai puțin cunoscute ale insulei

Santorini nu înseamnă doar vile neoclasice alb-albastre, sculptate în stânci, insula este echivalentul plajelor de poveste. Multe dintre ele sunt ascunse de vederea călătorilor, străjuite de roci vulcanice, altele au pietriș alb, negru sau roșu, ori se întind de-a lungul unor golfuri cu ape cristaline. Aspro Paralia este una dintre cele mai sălbatice, și mai puțin frecventată de turiști. Poți ajunge la ea doar cu barca și este compusă din pietricele albe, păziță îndeaproape de stâncile care domină linia de orizont a cerului.

Fă un tur al cramelor


Santorini este recunoscută pentru vinul tradițional, așa că ai putea, îl locul clasicului tur al insulei, să faci unul al ... cramelor. Vei putea degusta și cumpăra mai multe tipuri de vin, alb sau roșu, sau poți asista la procesul de fabricație. Orice ai alege, te asigur că te vei bucura nespus de o astfel de activitate.

Descoperă izvoarele termale


Pe insulă se organizează mai multe croaziere la hot springs și la vulcan. În Palaea Kameni, o micuță insuliță aproape de Santorini, se găsesc cele mai multe izvoare termale fierbinți, în care poți înota câteva ore bune.

Urcă pe stânca Skaros

Dacă ai chef de drumeții urcă până în vârful colinei Skaros pentru a admira ruinele unei străvechi cetăți medievale. Imediat după pantă dai de Panagia Theoskepasti, o bisericuță albă care pare că plonjează dramatic în marea de un albastru luminos. 

Participă la o festa tradițională


Pyrgos este unul dintre satele cele mai pitorești de pe insulă, aici poți asista la câteva evenimente deosebite, precum o nuntă tradițională sau diverse petreceri locale închinate Sfinților, ori recoltelor.

 

De Mădălina Isar

Sejur Santorini

Hotel Argo 3*- de la 477 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close