Antena 3 CNN Timp liber Turism Agroturism, plimbari si sporturi acvatice in Marsalforn

Agroturism, plimbari si sporturi acvatice in Marsalforn

Agroturism, plimbari si sporturi acvatice in Marsalforn
29 Iul 2014   •   14:47
Pe coasta de nord-vest a insulei malteze Gozo, intre Xaghra si Zebbug, Marsalforn, un mic sat pescaresc, s-a dezvoltat intr-o statiune balneara populara, cu multe facilitate, care atrage turistii din toate colturile lumii.

Localnicii, ospitalieri, iti vor povesti legenda conform careia Sfantul Pavel, la plecarea din insulele malteze, dupa naufragiu, a fost muscat de o vipera si a ramas nevatamat, de unde si prezenta pe stema  a viperei care inconjoara o sabie.

Ta’Mena Estate

O atractie inedita pentru turistii care viziteaza satul Marsalforn este centrul de agroturism Ta’ Mena Estate, printre primele din Malta, infiintat la inceputul anilor 1970, care indeamna oamenii sa-si culeaga singuri fructele si legumele.

Situata intr-o zona linistita in Marsalforn Valley, Ta’ Mena Estate se mandreste cu numeroase culturi de fructe si legume si cu peste 10 hectare de vita-de-vie si o plantatie de maslini. Fiecare vizitator se poate bucura de experienta unui fermier si se poate delecta cu cele mai bune si eco produse malteze, cum ar fi celebra miere gozitana, un vin fantastic si ulei de masline extra virgin.

Alte atractii turistice

Localnicii s-au concentrat tot mai mult pe dezvoltarea turismului, astfel ca in Marsalforn vei gasi numeroase idei de activitati interesante si locuri amenajate unde sa te simti bine. In timpul verii, in mod deosebit, satul este plin de viata, iar restaurantele, barurile si cafenelele sunt pline.

Porneste intr-o plimbare plina de culoare in varful dealului Il-Merzuq, de unde ai parte de o priveliste uimitoare, iar la cateva sute de metri, o statuie masiva inalta de 12 m care il infatiseaza pe Iisus. In plus, plaja este ideala pentru relaxare la soare, iar cei pasionati de sporturi acvatice pot alege sa faca snorkelling sau scufundari.

Geanina Ichim

Sejur Malta 

Hotel Excelsior 5* - de la 599 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close