Antena 3 CNN Timp liber Turism Atmosfera medievala in Monolithos din Rhodos

Atmosfera medievala in Monolithos din Rhodos

Atmosfera medievala in Monolithos din Rhodos
12 Iun 2014   •   15:25

Case de piatra vopsite in alb, cu acoperisuri de tigla colorata si muscate la ferestre, plaje pustii vegheate indeaproape de stanci inalte care in varful lor gazduiesc un castel medieval si un peisaj de o frumusete greu de egalat in alta parte decat in Monolithos, din insula greceasca Rhodos.

Turistii care aleg insula Rhodos pentru concediile lor obisnuite iti vor lauda frumoasele sale castele, pentru care este renumita, insa cei mai fericiti sunt aceia care au descoperit fortareata din Monolithos, aflata la o inaltime de 236 metri, cu o vedere impresionanta la Marea Egee.

Castelul medieval si biserica

Micutul sat este bine conservat, construit sub forma unui amfiteatru, avand doar cateva taverne, unde principalul punct de atractie il reprezinta castelul  caruia ii cade la picioare o padure intinsa de pini.

Ridicata in anul 1480 de catre Cavalerii Ordinului Sf. Ioan, cetatea a fost de multe ori pusa la incercare de invadatorii dornici sa o cucereasca, insa nimeni nu a reusit sa treaca de pantele abrupte prin care puteau ajunge pana sus.

In interiorul zidurilor castelului se gasesc doua mici capele medievale, biserica Agios Panteleimon, care impresioneaza prin frescele sale fine, foarte bine lucrate, si ruinele bisericii Agios Giorgios, iar vizavi de intrare te asteapta o cafenea romantica si linistita, intr-o cladire traditionala, construita din piatra.

Imprejurimile fabuloase ale satului Monolithos

Zona din jurul castelului Monolithos iti ofera momente incantatoare in natura, cu muntele Akramytis, pe de o parte, si plaja Fourni, pe de alta parte, ideala pentru familii. La plaja cu pietris si nisip vei gasi un cadru linistit, unde te poti relaxa cum se cuvine, in timp ce inotatorii mai experimentati isi pot face un drum in explorarea pesterilor sculptate in stanca pe vremea primilor crestini, care sunt insa destul de bine ascunse.

Geanina Ichim

Sejur Rhodos Grecia 

Hotel Meliton 3*/Tholos- de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

 

×
Parteneri
O tânără de 17 ani a murit nevinovată în Timişoara
x close