Antena 3 CNN Timp liber Turism Aventuri acvatice, pe cea mai verde insulă grecească

Aventuri acvatice, pe cea mai verde insulă grecească

Aventuri acvatice, pe cea mai verde insulă grecească
12 Apr 2016   •   14:29
Scuba diving, snorkeling, kitesurfing, yachting, surf, ski jet sau relaxare la pescuit, indiferent ce sport nautic preferi să practici în vacanță, pe insula Thassos ai posibilitatea să te aventurezi în golfuri cu ape limpezi, adânci sau cu valuri spumoase.

Explorează adâncurile mării

Scăldată de apele curate ale Mării Egee, Thassos este o insulă binecuvântată cu peisaje rupte din rai, atmosferă unică și tradiții inedite. Dacă ești dornic de aventuri în ape de smarad alege un sejur pe această pitorească insulă, în sezonul estival și bucură-te de cele mai frumoase peisaje subacvatice. Unul dintre sporturile simbol ale insulei este snorkeling, care poate fi practicat chiar și de către copii sau neexperimentați. Este suficient să închiriezi sau să cumperi ochelari de apă, casca și labe pentru înot și poți porni în explorarea frumuseților mării.

Dacă ai experiență în spate, atunci practică scuba diving în zone precum Limenas, Skala Prinos, Potos sau Astris unde golfurile cu ape cristaline sunt adânci și pline de minuni subacvatice. Aici există o mulțime de centre de unde îți poți închiria echipamentul necesar, dar și școli cu instructori specializați care oferă cursuri atât pentru începători sau experimentați.

Plimbări în jurul insulei

Dacă ești un spirit liber, dar nu te încumeți să practici scufundările, poți descoperi spectaculosul tărâm subacvatic la o plimbare cu vaporul cu podea din sticlă. Poți înota cu delfinii sau hrănii păsările ori de ce nu poți înota în micile golfuri retrase din jurul insulei Thassos.

Chiar dacă nu este expusă vânturilor puternice precum alte insule grecești, și în Thassos poți practica kitesurfing în golfurile ceva mai adânci din Pefkari, Psili Ammos ori Skala Rachoni.

                                                     

de Mădălina Isar

Sejur Thassos 

Kapahi Studio- de la 63 euro/persoana, fara masa, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close