Antena 3 CNN Timp liber Turism Biserica Ta Pinu, locul în care se săvârșesc miracole

Biserica Ta Pinu, locul în care se săvârșesc miracole

Biserica Ta Pinu, locul în care se săvârșesc miracole
28 Mar 2014   •   14:13

 

Malta este destinația ideală pentru cei care își doresc o vacanță în care se pot încărca spiritual.

În țara legendelor și a miturilor despre cavalerii ioaniți, în inima insulei Gozo, așezat strategic în satul Gharb, se află cel mai miraculos și exemplar loc din Malta, Biserica Ta Pinu. Peisajul captivant și îmbietor te împinge să treci de zidurile care înconjoară superba construcție arhitecturală făcătoare de minuni, pentru a-i descoperi secretele.

 

Biserica Ta Pinu este construită în stilul cavalerilor templieri, din piatră brută. Maiestuosul ei turn se vede încă de la intrarea în satul Gharb. Fiind un loc al miracolelor, este vizitată în fiecare zi de sute de pelerini care vin la Altarul Doamnei Noastre, închinat Fecioarei Maria pentru a se ruga.

 

Biserica te va captiva datorită superbelor vitralii

 

Odată intrat în Basilică, vei rămâne fascinat de grandioasa clădire construită într-un stil simplu, cu două tipuri de vitralii colorate în nuanțe închise și deschise, care fac ca încăperea să contrasteze în ,,bătaia soarelui”. Datorită celor 76 de ferestre colorate, dar și a celor câteva mozaicuri, Biserica Ta Pinu te va impresiona de la prima vedere, cucerindu-te cu miturile și miracolele care s-au săvârșit aici.

 

Legenda omului care a rămas fără braț

 

Unul dintre zecile de mituri legate de această Biserică făcătoare de minuni este cel al unui muncitor care a vrut să distrugă zidurile bisericii aflate în paragină, după ce un delegat apostolic al Papei a vizitat Biserica în anul 1575. După întâmplarea survenită, în care constructorul și-a rupt mâna, locuitorii au asociat acest fapt cu un semn de la Dumnezeu. Astfel, în anul 1611 au început lucrările de reconstrucție ale acestui lăcaș, din care a reieșit altarul făcător de minuni.

 

Early booking Malta

 

Hotel Bella Vista 4* - de la 299 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel – 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

de Madalina Isar


 

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close