Antena 3 CNN Timp liber Turism Bodrum, destinația vacanțelor de neuitat

Bodrum, destinația vacanțelor de neuitat

Bodrum, destinația vacanțelor de neuitat
09 Iun 2015   •   17:03
Bodrum îți oferă o experiență unică, fie că explorezi orașul într-un jeep-safari, la o plimbare pe bicicletă, sau la pas pe străzile căptușite cu mușcate turcești. Peisajele luxuriante și casele vopsite în albastru și alb dau orașului un farme aparte, romantic.

Fostul Halicarnas este un adevărat muzeu în aer liber, în care ai ocazia să pășești într-o lume istorică, de mult uitată în negura timpului. Orașul păstrează vechile ruine ale Mausoleului Halicarnas (una dintre cele 7 minuni ale lumii), dar mai ales o fortăreață ridicată de Cavalerii Ioaniți, cunoscută sub denumirea de Castelul Sfântul Petru.

Gumbet, stațiunea cu viață de noapte fulminantă


Plaja lungă cu nisip fin, de un alb strălucitor este scăldată de ape precum călimara. Celebrul Homer descria locul ca fiind ”o mare de albastru intens”. Dacă ești în căutare de distracții, stațiunea se laudă cu zeci de cluburi elegante și restaurante unde se organizează seri tradiționale.

Bitez, raiul iubitorilor de sport


Înconjurat de câteva plaje cu nisip auriu, golful Bitez este mai mult decât se prezintă la prima vedere. Apele sunt de cristal, iar adâncurile mării ascund bogății demne de a fi explorate. Poți înota alături de viețuitoare, sau te poți aventura cu jet ski-ul, ori dacă ești mai îndrăzneț, ai ocazia să practici parasailing. Orice vei alege, aici te vei distra la superlativ, pentru că zona este vizitată în special de către pasionații de sporturi nautice.

Turkbuku, oaza ta de relaxare

Brodat de vile și resorturi moderne, micuțul sat pescăresc Turkbuku este destinația perfectă dacă ești în căutare de relaxare. Peisajele sunt încântătoare, iar portul natural este plin de magazine, taverne și restaurante unde poți gusta cele mai proaspete preparate din pește.

 

de Mădălina Isar

Sejur Bodrum 

Hotel Family Belvedere 3*- de la 271 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close