Antena 3 CNN Timp liber Turism Castelul Ingerilor si Cetati Venetiene din Corfu!

Castelul Ingerilor si Cetati Venetiene din Corfu!

Castelul Ingerilor si Cetati Venetiene din Corfu!
01 Iun 2014   •   12:16

Corfu este cea mai verde insula a Greciei, cu o vegetatie impresionanta ce consta in principal din maslini, aproximativ patru milioane, si chiparosi, care au fost plantati in perioada venetiana, intre secolele XIII si XVIII.  Influentele italiene ale insulei se pot remarca prin cladirile si fortificatiile din centrul vechi al capitalei insulei, Corfu Town.

Fortarete vechi si noi, in Corfu

Centrul istoric al capitalei insulei este delimitat de cele doua cetati, cea veche in est, iar cea noua in vest, care odinioara erau legate de ziduri mari, in interiorul carora localnicii se simteau in siguranta. In timpul dominatiei venetiene, orasul a fost puternic fortificat, fiind construite opt porti pentru comunicarea cu marea, patru mai mari si mai importante, din care au mai ramas doar doua: Porta di Spilea si Porta St. Nicolo.

Castele si cetati: Angelokastro, Gardiki si Kassiopi

Pe coasta de nord-vest a insulei Corfu, pe cel mai inalt varf al tarmului insulei, la 270 metri, in satul Krini de langa Paleokastritsa, se gaseste castelul bizantin Angelokastro (Castelul Ingerilor), de o mare importanta strategica, folosit in momente diferite ca refugiu pentru localnici.

De-a lungul timpului, pirati genovezi, turci sub comanda sultanului Suleiman si sarazini au incercat sa-l cucereasca, dar fara succes.

La 23 km de Corfu Town, in apropiere de satul Agio Mattheos, se gasesc ruinele deosebite ale cetatii bizantine Gardiki, care dateaza din secolul al XIII-lea. Cu o forma octogonala, opt turnuri si trei porti, fortareata a fost un adapost de nadejde pentru localnici in timpul amenintarilor piratilor.

Castelul Kassiopi este considerat a fi cea mai veche constructie din Corfu, fiind situat pe un deal de pe coasta de nord-est, in orasul cu acelasi nume. Chiar daca nu a rezistat invaziei turcilor din anul 1571, din ruinele sale, astazi se mai pot observa cetatea, turnurile, poarta, rezervorul de apa si cateva dintre tunurile venetiene.

Geanina Ichim

Sejur Corfu Grecia 

Vila Dini 2*/Paleokastritza - de la 199 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare fara mic dejun, asistenta turistica, agentia Europa Travel (www.europatravel.ro ), call center 021-9407

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close