Antena 3 CNN Timp liber Turism Ce poti face la Venetia in 3 zile

Ce poti face la Venetia in 3 zile

Ce poti face la Venetia in 3 zile
11 Oct 2013   •   15:09
Venetia, orasul romantismului, indragostitilor si celebrelor “maschera”, mastile venetiene migalos decorate, este visul oricarui iubitor de calatorii. Toamna, culorile si stralucirea pe care o capata orasul sunt minunate, si daca zilele de concediu s-au terminat, poti vizita Venetia intr-un weekend prelungit!

 

Timpul fiind limitat, trebuie sa profiti la maximum de el. Poti vedea trei obiective turistice importante situate intr-o singura piata: San Marco. Piata San Marco este ea insasi o atractie. Napoleon spunea despre ea ca este “salonul Europei”: ast[yi ste la fel de aglomerata, cu turisti din toate colturile lumii, nu doar ale Europei. In faimoasa piata este Basilica San Marco, o expresie a independentei orasului, Palatul Dogilor (care odinioara era centrul politic al orasului) si Torre dell’Orologio, un turn cu ceas construit pe la 1500. Pentru Palatul Dogilor, este bine sa faci o rezervare online pentru vizitarea Traseului Secret – o incursiune interesanta in pasajele secrete care sunt ca o retea subterana, arhiva si inchisoarea palatului, unde se spune ca a fost incarcerat celebrul Casanova..

Venetia este un “depozit” unic si pretios de arta. Din Evul Mediu pana la sfarsitul secolului al XVIII-lea, artisti renumiti si-au lasat amprenta asupra orasului, astfel ca in Venetia poti admira lucrari de Titian, Tintoretto, Canaletto si Tiepolo.

Excursie la Venetia fara plimbare cu gondola nu se poate! Preturile sunt destul de piperate pentru o cursa cu sase persoane, iar daca vrei sa fii doar tu si jumatatea ta, este si mai scump! Tarifele sunt: 8am-7pm - €80 pentru o cursa de 40 minute; €40 pentru fiecare 20 minute in plus. 7pm-8am  €100 pentru 40 minute; €50 pentru fiecare 20 minute in plus.

Italienii adora sa ia seara un aperitivo la bar. Urmeaza-le exemplu, asaza-te la o masa la Naranzaria sau Bancogiro, admira ambarcatiunile care se plimba pe Grand Canal si savureaza o bautura si un cicheti (sandvici).

 

Ofertă city break Venetia

De la 164 euro/pers., transport avion, 3 nopţi cazare hotel 4* cu mic dejun. Christian Tour, Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 


 

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close