Antena 3 CNN Timp liber Turism Ce să faci în vacanța de 1 mai, în Bușteni

Ce să faci în vacanța de 1 mai, în Bușteni

Ce să faci în vacanța de 1 mai, în Bușteni
15 Apr 2015   •   12:56
Considerată una dintre cele mai importante stațiuni de pe Valea Prahovei, nu demult un cătun al orașului Sinaia, Bușteni este destinația de poveste, cu peisaje montane încântătoare și o mulțime de obiective turistice.

Petrece ziua Muncii, la Villa Ermitage

Te invităm să sărbătorești 1 mai, în cadrul Villei Ermitage aflată pe Platoul Palanca, în imediata apropiere de Mănăstirea Caraiman, locul de legendă unde se spune că și-a făcut apariția Fecioara Maria. Villa Ermitage îți propune o mini-vacanță în care să te relaxezi, în stil tipic românesc, alături de cei dragi. Pachetul include 4 zile cu mic dejun continental pentru două persoane și petrecerea asigurată de DJ-ul vilei.

Încinge “Grătarul Gigant” și bucură-te de atmosfera liniștită, dar mai ales de peisajele care îți taie respirația. De asemenea, în cadrul vilei ai ocazia să te relaxezi în centrul SPA, în jacuzzi-ul cu apă sărată de Praid, în sauna cu infraroșii sau în fotoliul de masaj.

Peștera Ialomiței, minunea săpată în munte

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Munții Bucegi, pe care nu trebuie să-l ratezi în mini-vacanța, la Villa Ermitage, este Peștera Ialomiței și Biserica cu același nume. Pentru a ajunge aici, trebuie să iei telecabina până la Babe, iar apoi să urmezi traseul montan până la Piatra Arsă. Peștera se întinde pe o lungime de 480 de metri, dintre care numai 400 sunt accesibili publicului. La intrarea în grotă vei găsi biserica Ialomiței cu pereți pictați cu migală. Pentru a ajunge în peșteră trebuie să cobori câteva scări alunecoase și abrupte, însă efotul este pe măsura așteptărilor.

În vizită la Castelul Cantacuzino

Cu un farmec aristocratic și grădini idilice care împrejmuiesc întreaga construcție, Castelul Cantacuzino este o bijuterie a stilului neoromânesc, ridicat în anul 1911, din dorința lui Gheorghe Grigore Cantacuzino. Edificiul se întinde pe o suprafață de 3148 mp și este decorat cu vitralii și grinzi pictate elegant. Sălile cu arhitectură în stil romantic sunt bogate în numeroase obiecte istorice. Castelul deține și un muzeu, unde sunt expuse artefacte unice, dar și o zonă dedicată evenimentelor culturale.

 

Mini-vacanta de 1 mai Busteni 

Villa Ermitage- de la 299 Ron/persoana, 3 nopti de cazare in camera DB, cu mic dejun continental pentru doua persoane, cazare gratis pentru copii cu varste de pana la 7 ani. Detalii pe www.villaermitage.ro

 

de Mădălina Isar

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close