Antena 3 CNN Timp liber Turism Ce să faci într-un city break în Iași

Ce să faci într-un city break în Iași

Ce să faci într-un city break în Iași
13 Iun 2016   •   18:18
Considerat unul dintre cele mai interesante orașe din țară, mai ales din punct de vedere cultural, Iașiul este locul perfect dacă vrei să evadezi din cotidian. Dacă ajungi în această vară pe plaiurile moldovenești, iată ce poți să faci într-un city break aici.

Descoperă orașul într-un tur gratuit

În fiecare miercuri, de dimineață până la prânz, au loc tururi gratuite organizate pentru turiștii care vor să exploreze cele mai importante zone ale orașului, și să admire principalele obiective turistice ale Iașiului. Turul include circa 20 de atracții principale, printre care Palatul Culturii, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi sau parcul Cobou.

Pornește pe urmele scriitorilor români

Unii dintre cei mai mari scriitori români s-au născut și locuit în Iași. Ii poți descoperi pe Mihail Sadoveanu, Mihail Kogalniceanu, Mihai Eminescu sau Ion Creangă,  vizitând casele și locurile frecventate de aceștia. Începe incursiunea prin vizitarea mănăstirii Golia în care a locuit o vreme, în perioada când era diacon, Ion Creangă. După ce a fost părăsit de soția sa, acesta a renunțat la straiele preoțești și s-a mutat în casa țărănească din Ticău pe care a numit-o Bojdeuca, în care a locuit între anii 1872-1889.

De asemenea, poți vizita parcul Copou, unde se află celebrul Tei, locul de inspirație al poetului Mihai Eminescu. Nu rata nici Muzeul memorial „Mihail Sadoveanu”, un monument artistic realizat de către Mihail Kogălniceanu. În incinta acestei clădiri a locuit George Enescu în timpul primului Război Mondial, iar între anii 1918-1936 s-a mutat Mihail Sadoveanu împreună cu familia sa, fiind locul unde a compus circa 35 de opere.

Explorează orașul și pe timpul nopții

Chiar dacă este un loc destul de pitoresc, Iașiul nu doarme niciodată! De cum se lasă seara, orașul vibrează la propriu de voie bună și de viață, iar cluburile și barurile își deschid porțile, nu doar de vineri până duminică, ci inclusiv în cursul săptămânii.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul in Iasi. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close