Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai frumoase atracții ale insulei Corfu

Cele mai frumoase atracții ale insulei Corfu

Cele mai frumoase atracții ale insulei Corfu
22 Iul 2016   •   17:40

 Insula grecească Corfu, splendid amplasată în inima Mării Ionice, este una dintre cele mai inspirate destinații de vacanță pentru grupuri de tineri aventuroși, familii cu copii sau romantici incurabili, pentru că toți vizitatorii vor fi fascinați de priveliștile naturale marcate de pădurile dese de pini care coboară până aproape de mare, precum și de istoria bogată și cultura fascinantă.

Insulă mitologică, cu numeroase influențe

Considerată a fi insula mitologică a anticilor fenicieni, Corfu are foarte multe de oferit, mai ales situri arheologice impresionante, de la uimitorul Palat Achilleion, inspirat de eroul Ahile, până la încântătorul sat Paleokastritsa, un loc la fel de important din punct de vedere mitologic. Mănăstirea Paleokastritsa te așteaptă în vârful unui micuț deal, de unde te vei bucura de vederi impresionante asupra golfului și a Mării Ionice.

Începe explorarea insulei cu palatul, admiră mărețele statui și explorează grădinile imperiale care îți vor oferi o vedere minunată asupra dealurilor verzi din apropierea Mării Ionice. Palatul și împrejurimile sale abundă în statui și picturi ale lui Ahile, precum și în imagini atât eroice, cât și tragice.

Orașul vechi Kerkyra și atracțiile sale

Cea mai populară zonă din Corfu este orașul vechi din capitală, unde vizitatorii vor găsi cea mai mare concetrare de atracții istorice notabile. Palatul Sf. Mihail și Sf. Gheorghe sau Palaia Anaktora, construit în secolul XIX, găzduiește astăzi colecțiile Muzeului de Artă Modernă.

Sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Kerkyra te uimeste prin străzile înguste, labirintice. Mergi înspre dealul Kanoni, unde vei descoperi Pontikonisi sau Mouse Island, unde poți admira verdeața luxuriantă din jurul tău, precum și copacii înalți. Apoi spre Mănăstirea Pantocrator, construită în secolul al XIII-lea, cu o scară de piatră albă, care de departe îți oferă o imagine surprinzătoare.

 

De Geanina Ichim

Sejur Corfu

Hotel Kostas 2*- de la  99 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close