Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai frumoase biserici si manastiri din Rhodos

Cele mai frumoase biserici si manastiri din Rhodos

Cele mai frumoase biserici si manastiri din Rhodos
17 Iun 2014   •   15:35

Insula greceasca Rhodos a fost puternic influentata de-a lungul timpului de mai multe civilizatii ale lumii, de unde ii si vine renumele de ,,intersectie de civilizatii”. In acest sens stau marturie  impunatoarele castele, precum si cladirile si siturile spirituale unde se pot observa elemente arhitecturale unice din timpurile medievale si bizantine.

Spiritualitate in orasul medieval Rhodos

Sosirea cavalerilor Sfantului Ioan din Ierusalim pe insula Rhodos in anul 1310 a dus la introducerea de elemente occidentale in arta locala si in arhitectura, mai ales in cea bisericeasca. Edifiicile de cult romano-catolic erau caracterizate de un stil gotic asa cum se gaseste in Tara Sfanta si in Cipru, de unde au venit, ca apoi sa mai imprumute si elemente ale traditiei bizantine.

Capitala insulei este considerata a fi un monument in sine, unde vizitatorii pot admira castelele construite de cavaleri si cateva biserici catolice deosebite. In centrul istoric al orasului se gaseste cel mai important edificiu de cult, Biserica St Francisco de Assisi, construit de bizantini in secolul al XI-lea.

In piata Symis vei gasi o biserica ridicata de cavaleri in secolul al XV-lea, Agia Triada (Sfanta Treime), care se remarca prin frescele sale care te cuceresc de la prima vedere. O alta atractie apreciata este biserica Sf. Ioan, care are caracteristici ale arhitecturii gotice.

Satele grecesti si frumoasele lor catedrale

Cea mai faimoasa manastire ortodoxa din Rhodos este Panagia Tsambika, cocotata in varful unei stanci in pitorescul sat Archangelos, despre care se spune ca ar infaptui minuni pentru femeile care vor sa conceapa un copil.

Alte biserici frumoase din acelasi sat sunt Adormirea Maicii Domnului, construita in secolul al XVIII-lea, Capela Agia Irini si Biserica Arhanghelului Mihail, care are cea mai fascinanta clopotnita de pe insula.

Geanina Ichim

Sejur Rhodos Grecia 

Hotel Meliton 3* /Tholos- de la 299 euro/persoana, transport cu avionul, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro  , call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close