Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai interesante muzee din România

Cele mai interesante muzee din România

Cele mai interesante muzee din România
26 Iul 2016   •   16:39
Castelul Peleș, complexul muzeal Astra, muzeul Brukenthal sau Palatul Culturii din Iași, sunt doar câteva dintre cele mai vizitate instituții muzeale din țară, unde vei avea ocazia să descoperi unele dintre cele mai importante artefacte istorice sau obiecte de artă.

Castelul Peleș, simbolul orașului Sinaia

Fosta reședință de vară a regilor, Castelul Peleș a fost construit la inițiativa regelui Carol I, între anii 1873 şi 1914, fiind unul dintre cele mai impresionante edificii culturale din Europa. Muzeul național Peleș găzduiește o mulțime de artefacte importante în cele 160 de camere, dar și în sălile somptuoase, printre care cele mai importante colecții de tablouri din Europa, dar și o expoziție cu peste 4000 de arme care aparțin secolelor XIV-XVII.

De asemenea, în cadrul Bibliotecii Regale multe dintre cărțile istorice au coperte din piele gravate cu litere de aur. Castelul Peleș este considerat unul dintre cele mai valoroase muzee din țară, reușind să adune în fiecare an, mai bine de 300.000 de vizitatori.

Complexul muzeal ASTRA, despre Sibiul tradițional

Unul dintre cele mai importante muzee în aer liber din Europa, este fără îndoială Astra din Sibiu care găzduiește în incinta sa mai multe muzee precum cel al Civilizației Populare Tradiționale, Muzeul de etnografie și artă populară săsească ”Emil Sigerus”, Muzeul de etnografie universală ”Franz Binder” etc. În cadrul complexului poți afla o mulțime de lucruri interesante cu privire la istoria orașului, dar și la obiceiurile sibienilor. Complexul muzeal reușește să adune în fiecare an circa 409.650 de vizitatori din toate colțurile Europei.

Muzeul Brukenthal, o capodoperă arhitecturală

Construit după modelul palatelor vieneze în stilul barocului târziu, Brukenthal este unul dintre cele mai vechi muzee din România, aflat în centrul Sibiului. Găzduiește colecții importante de artă europeană, românească și decorativă, și mai bine de 300.000 de artefacte valoroase printre care se regăsesc manuscrise, cărți foarte vechi și reviste.

Palatul Culturii, din Iași


Inaugurat de Regele Ferdinand I al României, Palatul Culturii din Iași găzduiește Complexul Muzeal Naţional „Moldova” care cuprinde mai multe muzee. Printre care Muzeul Etnografic al Moldovei și cel de Istorie, Muzeul de Artă, dar și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul in Romania.
Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com .

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close