Antena 3 CNN Timp liber Turism Cinci motive pentru care ai să iubești insula Thassos

Cinci motive pentru care ai să iubești insula Thassos

Cinci motive pentru care ai să iubești insula Thassos
25 Mar 2016   •   16:46
Dacă nu ai mai fost niciodată pe Insula Marmurei, ar trebui să o incluzi pe wish list neapărat, mai ales că se mândrește cu o mulțime de locuri excepționale. Thassos este o insulă pitorească, cu o istorie lungă și frumoasă, de care te îndrăgostești la prima vedere.

Sate uitate de timp

Cei mai mulți turiști care aleg Thassos ca destinație de vacanță, ajung pe aceste meleaguri elene atași îndeosebi de satele tradiționale de munte, în care se păstrează încă străvechiul stil de viață strămoșesc. Unul dintre acestea este Theologos, supranumit Satul din Piatră al insulei, iar până în epoca otomană a servit drept capitală administrativă a insulei. Te vei surprinde străbătând străduțele strâmte, pe lângă casele cu arhitectură tradițională în căutarea poveștilor de viață.

Plaje ireale

De-a lungul celor aproximativ 100 de km de litoral, mărginesc insula mai bine de 35 de plaje paradisiace, multe premiate cu Steagul Albastru. Majoritatea au nisip fin și sunt scăldate de ape mai curate decât cristalul. Marble Beach este preferata publicului... Are mici pietricele albe de marmură, foarte asemănătoare cu boabele de orez. Acestea provin de la cariera de marmură aflată în apropierea coastei, și în care acum ceva timp se strângeau hipioții veniți să descopere sălbatica insulă Thassos.

Piscina naturală

Cine nu și-ar dori ca măcar o dată în viață să se relaxeze într-o piscină creată natural... Pe insulă vei găsi o astfel de minune. A fost denumită Giola, sau Piscina Sirenelor, și o vei găsi foarte aproape de Astris, supranumit Satul Stelelor. Nu este foarte cunoscută, însă atrage destul de mulți turiști veniți în căutarea locurilor inedite.

Delicii culinare de neratat

Nu știm cum arată exact raiul, dar dacă în paradis putem mânca tzatziki, souvlaki ori gyros cu siguranță, acela ar fi Thassos. Insularii nu gătesc nimic fără uleiul de măsline, ori ierburile aromatice și bineînțeles un strop de pasiune, așa că orice ai alege să deguști din bucătăria lor tradițională, te asigurăm că te vei declara mulțumit.

Festivaluri unice

Carnavalul insulei, festivalul mierii sau de dramă antică, sărbătoarea strugurilor ori evenimente religoase... insula Thassos nu doarme niciodată. Pe toată perioada anului, aici se organizează o mulțime de evenimente culturale care atrag turiștii precum un magnet.

 

de Mădălina Isar

Sejur Thassos

Kapahi Studio- de la 55 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport individual, asistenta turistica pe perioada sejurului. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Pensiile care vor creşte cu 80%-90% din septembrie
x close