Antena 3 CNN Timp liber Turism City Break romantic de 1 Mai, în Veneția

City Break romantic de 1 Mai, în Veneția

City Break romantic de 1 Mai, în Veneția
12 Apr 2017   •   15:58
O promenadă cu gondola pe canalele venețiene este obligatorie pentru toți îndrăgostiții, prilej excelent pentru cupluri pentru a bune bazele oficializării relației într-un oraș care vibrează de istorie și artă. O astfel de experiență autentică nu face decât să intensifice și mai mult atmosfera romantică cu care a fost înzestrat orașul Veneția.

Cel mai boem oraș european

Dacă vrei să-ți surprinzi iubita cu o cerere în căsătorie în gondolă ar trebui să eviți o plimbare pe Marele Canal, alege în schimb zonele adiacente, mai puțin populare și frecventate de turiști, dar la fel de spectaculoase. Tabloul perfect este completat de peisajele unice pe fundalul caselor pastelate cu fațade în stil gotic-floral, și al melodiilor italiene fredonate sau fluierate de gondolierii tradiționali.

Pe vremuri, Veneția era cunoscută în toată lumea pentru că traficul era asigurat în oraș de cele 10.000 de ambarcațiuni, dar astăzi numai 400 de gondole tradiționale mai pot fi observate pe canalele orașului, locul lor fiind luat de vaporetto, un mijloc de transport mult mai ieftin și încăpător. 

Plimbări la apusul soarelui

O legendă locală spune că dacă îndrăgostiți se sărută când trec cu gondola la apus pe sub celebra Punte a Suspinelor, se vor iubi veșnic. Ponte dei Sospiri este una dintre cele mai vizitate atracții din Veneția, după Palatul Dogilor, Basilica și Piața San Marco, și Marele Canal. Podul din calcar alb cu ferestre mici și decorate cu sculpturi florare și geometrice leagă  închisoarea nouă de camerele de interogare ale Palatului Dogilor. În trecut acesta era ultimul loc pe care îl vedeau infractorii înainte de a fi închiși pe viață.

Dacă iubești promenadele vizitează și Podul Rialto, al doilea cel mai fotografiat obiectiv turistic din Veneția, care trece peste Marele Canal, de unde poți admira și fotografia ambarcațiunile care traversează zona. La fel de interesantă este o plimbare pe străzile strâmte care te conduc spre marile piețe ale orașului, ori spre impozantele catedrale San Marco, Santa Maria Gloriosa dei Frari sau Basilica Santa Maria della Salute.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale City Break 1 Mai

City Break Venetia – tarife de la 256 euro/persoană, 2 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport avion, taxe de aeroport. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.   

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close