Antena 3 CNN Timp liber Turism Creştere spectaculoasă în turismul românesc. România atrage tot mai mulţi turişti

Creştere spectaculoasă în turismul românesc. România atrage tot mai mulţi turişti

Creştere spectaculoasă în turismul românesc. România atrage tot mai mulţi turişti
Sursa foto: Foto: jurnalspiritual.eu
de S.T.    |    04 Feb 2015   •   10:03

România stârneşte interesul unor turişti la care nici nu visam până acum. Asta dacă ne uităm la datele referitoarea la străinii care ne-au vizitat ţara anul trecut.

Numărul străinilor care au decis să ne viziteze ţara a crescut cu 11,5% faţă de 2013 şi a ajuns la 1,9 milioane de turişti. Specialiştii din turism pun această creştere pe seama campaniilor de promovare făcute de România în străinătate, dar şi pe reclama făcută Transilvaniei de prinţul Charles.

Potrivit cifrelor, în 2014, ne-au trecut graniţa cu 24% mai mulţi americani şi canadieni, cu peste 35 de procente mai multi asiatici, dar şi sud-americani.

Chiar şi aşa, ţara noastră este departe de a se considera o destinaţie de succes. Avem 8,4 milioane de turişti, aproape de două ori mai puţini decât în Grecia, unde anul ajung 18 milioane de turişti. Stăm mai prost şi decât Polonia şi Ungaria care sunt vizitate anual de 15 milioane, respectiv 10 milioane de străini.

Potrivit clasamentului Organizaţiei Mondiale a Turismului, Franţa este, în continuare, ţara care atrage cei mai mulţi turişti, peste 80 de milioane.


×
Subiecte în articol: turisti România
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close