Antena 3 CNN Timp liber Turism Cum să naufragiezi pe cea mai frumoasă plajă din Grecia

Cum să naufragiezi pe cea mai frumoasă plajă din Grecia

Cum să naufragiezi pe cea mai frumoasă plajă din Grecia
22 Mai 2014   •   14:21

Există încă o mulțime de controverse în ceea ce privește povestea epavei vasului Panagiotis, de pe celebra plajă Navagio din Zakynthos. Nu se știe dacă a fost un naufragiu real al unei ambarcațiuni care transporta țigări de contraband[ sau dacă este doar un genial instrument de marketing al grecilor, însă cert este faptul că Navagio este cea mai spectaculoasă plajă din Grecia.

Plimbari pe insula Navagio

Ascunsă elegant după o mulțime de stânci albe, insula Navagio se află în partea de nord-vest a insulei Zakynthos. Este cea mai fotografiată plajă din Grecia și, în opinia tuturor turiștilor extrem de norocoși care ajung aici, cea mai frumaosă și spectaculoasă din toată Grecia. Și dacă nici Grecia nu are plaje superbe, atunci nu știu cine are! Nu degeaba a fost inclusă într-un top al celor mai bune 10 plaje din lume.

În golful Navagio are loc, în fiecare zi, dacă vremea bună permite, un spectacol cu zeci de vapoare și bărcuțe care opresc aici și care aduc sute de turiști, care iau cu asalt micuța plajă dar și epava, devenită un simbol al insulei Zakynthos. Spectacolul poate fi urmărit pe viu de la 300 de metri înălțime, dintr-un balcon săpat pe o stâncă, special amenajat pentru turiști.

Croaziere de vis

Cine a fost în Zakynthos și nu a văzut Navagio este ,,pedepsit” să revină pe această insula care ascunde adevărate comori ale naturii. Nu există ocazie mai bună pentru a-ți îmbunătăți bronzul decât o croazieră de o zi de-a lungul coastelor insulei Zakynthos. O bălăceală în apele de un albastru ireal ale mării Ionice alături de delfini, sute de cadre cu peisaje copleșitor de frumoase pe care aparatul tău de fotografiat aproape că le va înghiți, sau un  prânz  la bordul unui vas de croazieră sunt garanția unei călătorii privilegiate.

Întreaga insula are 123 de kilometric iar croaziera poate dura o zi întreagă, însă la sfârșitul zilei nu vei mai vrea să te întorci la hotel. Când vaporul va ajunge la Navagio chiar vei avea senzația că ești cel mai fericit om de pe pământ. O plajă albă cu nisip fin, dar și cu pietricele micute, ca boabele de orez îți vor mângâia tălpile de bun venit.

Chiar în mijlocul plajei te întâmpină, într-un fel greu de descris în cuvinte, epava ruginită, ca și când ar veghea asupra acestui colț de rai. În jur marea, atât de limpede și de albastră și stâncile din calcar, datorită cărora apa are o culoare de un albastru absolut fantastic, îți oferă o tulburătoare îmbrățișare pe care nu o vei uita niciodată. Sejur Zakynthos Grecia  

Hotel Mavrikos 3* /Tsilivi de la 445 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistenta turistica, agentia Europa Travel (www.europatravel.ro ), call center 021-9407

 

 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close