Antena 3 CNN Timp liber Turism Delta Dunării all-inclusive pentru toți românii

Delta Dunării all-inclusive pentru toți românii

Delta Dunării all-inclusive pentru toți românii
17 Mar 2016   •   16:35
Pentru orice pofticios, Delta Dunării înseamnă și un paradis culinar. Bineînțeles, în acest colț de rai, la putere este peștele, iar localnicii au învățat arta de a-l prepara la perfecție. În borș, în saramură sau pe grătar, învelit într-o generoasă crustă de sare, diversele specii de înotătoare dau gust preparatelor etalon ale Dunării.

Dacă ți-am făcut poftă de astfel de delicii cu specific dunărean, te poftim să profiți de ofertele imbatabile pentru o vacanță în Deltă. În premieră în turism, au fost lansate pachetele Delta Dunării pentru toți românii, la tarife începând cu 669 lei/persoană, 4 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul și transferul cu barca. Conceptul all-inclusive înseamnă că mesele sunt tip bufet suedez și că anumite băuturi pot fi servite pe tot parcursul zilei (apa, berea, vinul, sucurile acidulate și cafeaua la dozator). Grăbește-te, oferta este valabilă până la 31 martie 2016!

Tradiţionale bucate dunărene


Se povestește că în anii ‘50 lipovenii aveau icre negre la discreție, dar le lipsea banala pâine. Așa că suplineau cu mămăligă aurie, tăiată cu ață. De pe masa lor, nu lipsesc nici astăzi icrele, cei drept nu cele negre.

Orice masă începe cu un borș strașnic, bazat pe micile secrete de la care bucătarul nu trebuie să se abată. Cel puțin trei soiuri de pește trebuie să-și dea întâlnire în ceaun: crap, somon, șalău, biban, plătică, roșioară și chiar știucă. De la peștele mare se folosește capul și coada, iar cel mic se mărunțește temeinic, pentru a sfărâma oasele. La fiert, în apă se mai pun și legume: ardei gras, roșii, cartofi. Nu poți să ajungi în spațiul Deltei și să nu guști minunea peascărească, borșul.

Firesc, urmează o saramură de crap sau șalău, peștii fiind perpeliți pe grătarul de cărbuni. Tăiați în bucăți mari, eroii ajung apoi să lege o relație trainică, alături de legume coapte: ardei gras, ardei iute, roșii, usturoi.

Răsfăţul tipic dobrogean

Așezat în preajma brațului Sfântul Gheorghe și a canalului Uzlina, Hotelul Gulliver Delta Resort 3* este locul perfect unde poți gusta în voie cele mai delicioase preparate. Restaurantul cu 100 de locuri în interior și 70 pe terasă este pregătit să răspundă oricărui gurmand.

Nimic nu e lăsat la voia întâmplării aici, iar bucătarii trebăluiesc conștiincios ca să pună pe masă cele mai diverse preparate pe bază de pește.  Și nu numai atât. Alternativa este diversă: ciorbă de văcuță ca în deltă, supă de pui cu tăiței de casă, miel sau purceluș la proțap, friptură de curcan bine marinată, meniuri pentru copii sau pentru vegetarieni. Firesc, totul se asortează cu soiuri alese de vinuri albe sau roșii, bere sau băuturi răcoritoare.



De Geanina Ichim

Delta pentru toți românii

Hotel Gulliver Delta Resort 3*- de la 669 lei/persoană, 4 nopți de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, transfer cu barca Murighiol-Uzlina. *Oferta valabilă până la 31 martie 2016. Detalii pe www.gullivertours.ro, call center 021 794 75 07.

 

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close