Antena 3 CNN Timp liber Turism Descopera impresionantele ruine ale orasului antic Kamiros din Rhodos

Descopera impresionantele ruine ale orasului antic Kamiros din Rhodos

Descopera impresionantele ruine ale orasului antic Kamiros din Rhodos
15 Sep 2014   •   20:02

 

Insula Rhodos, cea mai mare si cea mai estica dintre Dodecaneze este una dintre destinatiile preferate de vacanta pe litoralul Marii Egee, pentru numeroasele atractii pe care le are de oferit.

Una din cele mai interesante este Kamiros sau Kameiros, un fost oras antic al insulei care se gaseste in apropiere de promontoriul Agios Minas, construit pe trei nivele, ale carui ruine includ o agora si o acropola.

Istoria tumultuoasa a orasului antic Kamiros


Viziteaza situl arheologic situat pe coasta de nord-vest a insulei Rhodos si vizioneaza cu ochii mintii numeroasele incercari prin care au trecut cei ce au locuit aici. Locul este putin aglomerat, spre deosebire de alte atractii de pe insula, asa ca iti vei putea lua tot timpul din lume pentru a te plimba printre ruine si sa imortalizezi aceste peisaje minunate.

Kamiros a fost distrus de cutremure in doua randuri, in 226 I.Hr. si 142 I.Hr., insa de fiecare data locuitorii sai au revenit asupra monumentelor si le-au restaurat. Astazi, daca analizezi cu atentie ruinele sale, vei putea observa ca orasul este impartit in trei: o zona religioasa, care include si agora, o zona cu locuintele private, pe deal, si acropola.

Kamiros, cel mai mic oras antic din Rhodos

Insula Rhodos este alcatuita din trei orase antice, dintre care Kamiros este cel mai mic si mai conservator, iar localnicii au dorit sa pastreze ruinele asa cum sunt, pentru a le oferi vizitatorilor oportunitatea sa vada o bucatica din istoria lor. Celelalte doua, Lindos si Ialysos, s-au modificat si s-au dezvoltat, fara a-si mai pastra caracterul rural.

Sapaturile arheologilor in aceasta zona au dus la descoperirea unor morminte antice, dar si a altor artefacte foarte importante si valoroase, ce se gasesc astazi in cele mai importante muzee ale lumii, Luvru din Paris si British Museum din Londra.

 

Geanina Ichim

Sejur Rhodos 

Villa George Studios 3*- de la 219 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325.

 

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close