Antena 3 CNN Timp liber Turism Descoperă insula Zakynthos, la început de toamnă

Descoperă insula Zakynthos, la început de toamnă

Descoperă insula Zakynthos, la început de toamnă
11 Sep 2015   •   16:44
Insula este cunoscută pentru golfulețele sale idilice perfecte pentru relaxare. Câteva secvențe din celebra producție Blue Lagoon au fost filmate în apele Mării Ionice, momente în care actrița Brooke Shields înoată nestingherită în apele azurii, printre stâncile argintii.

Însă nu doar golfulețele au făcut cunoscută insula grecească... Navagio este deja un simbol în lume, considerată chiar una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Epava contrabandiștilor Panagiotis, se pare că a eșuat în urma unei furtuni pe mare, undeva în jurul anului  1980, iar de atunci este un adevărat magnet pentru turiști. Plaja este mare și are nisip foarte fin și alb, scăldată de ape atât de cristaline încât poți vedea micile viețuitoare fără să te scufunzi.

Dacă iubești croazierele poți oricânt să pornești spre adevăratele minuni ale naturii: peșteri sculptate de vânt și timp, născute din apa sărată a mării-Blue Caves. Le poți vedea la apusul soarelui când capătă sclipiri aurii, iar apa prinde reflexii violet, este un moment pe care nu-l vei uita niciodată.

Te vei îndrăgosti iremediabil de insula Zakynthos, de liniștea satelor cocoțate în vârf de munte, de tradițiile culinare bine păstrate, de stațiunile pline de viață, dar mai ales de peisaje. Atât de minunate... încât te vor lăsa fără grai.

Zakynthos este o insulă perfectă chiar și pentru familiile cu copii mici. Vei găsi resorturi foarte aproape de plajă care dispun de numeroase facilități și locuri special amenajate pentru cei mici, dar și zone de coastă liniștite unde te poți relaxa. Una dintre acestea este insulița Marathonissi, o adevărată grădină a raiului. Locul este împărțit în două: zona de plajă a turiștilor și aria protejată prin lege, unde țestoasele Caretta Caretta își depun în liniște ouăle.

 

de Mădălina Isar

Last Minute Zakynthos 

Hotel Andreolas 2*- de la 194 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România
x close