Antena 3 CNN Timp liber Turism Distacţie fără limite, în Bodrum

Distacţie fără limite, în Bodrum

Distacţie fără limite, în Bodrum
05 Apr 2016   •   17:30
Staţiunea turcească Bodrum este una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor care îşi doresc să exploreze golfurile stâncoase, să se relaxeze pe plajele spectaculoase şi să înoate în ape limpezi, dar mai ales pentru cei dornici să petreacă pe ritmuri orientale.

Bodrum, nucleul petrecerilor în Turcia

Să nu te surprindă faptul că şi localnicii optează pentru o noapte în Bodrum în defavoarea mai popularului Istanbul, tocmai datorită gamei uriaşe de localuri menite să satisfacă orice gust, cu DJ internaţionali care să întreţină atmosfera şi dansatoare orientale care să te îmbie pe ring.

În plus, nici cei în căutare de linişte şi romantism nu sunt uitaţi, deoarece tot aici poţi opta pentru cafenelele intime la malul mării, de unde vei avea parte de o panorama magnifică asupra Castelului Sf. Petru, frumos iluminat pe timpul nopţii, pe care trebuie neapărat să-l vizitezi şi pe timp de zi.

O minune a lumii antice

În această vacanţă, în staţiunea Bodrum vei avea ocazia să descoperi şi ruinele uneia dintre cele şapte minuni ale lumii antice, Mausoleul, cunoscut ca fiind cea mai mare realizare a regelui Mausolus. La prima vedere, poate nu o să ţi se pară un monument extraordinar, însă pe măsură ce explorezi fiecare părticică a sa, pe care o asociezi şi cu elemente de istorie, vei face conexiunile corecte, iar ochii minţii vor putea vedea mai mult decât mormane de pietre.

Această structură impozantă, proiectată de arhitectul Pytheos ca loc de veci pentru regele Mausolus (377-353 î.Hr.), în vechea cetate Halicarnas, vechea denumire a urbei, măsura 46 m înălţime şi a fost decorată de cei mai faimoşi sculptori greci ai acelor vremuri. A rezistat uzurii veacurilor şi daunelor produse de cutremure, până când Cavalerii Ospitalieri au folosit de aici materiale de construcţie pentru ridicarea castelului Sf. Petru, între anii 1406 şi 1522, iar astăzi situl arheologic te introduce într-o grădină liniştită şi aspectuoasă, unde te poţi relaxa cum se cuvine.

 

de Geanina Ichim

Sejur Bodrum

Hotel Diamond of Bodrum 5*- de la 409 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close