Antena 3 CNN Timp liber Turism Fermecătoarea Kerkyra, capitala greco-venețiană

Fermecătoarea Kerkyra, capitala greco-venețiană

Fermecătoarea Kerkyra, capitala greco-venețiană
07 Apr 2016   •   16:33
Insula Corfu s-a aflat mulți ani sub stăpânire venețiană, popor care și-a pus cel mai mult amprenta pe construcțiile, tradițiile și obiceiurile grecilor. Mărturii ale vremurilor de mult apuse stau încă în picioare, fortărețe de nepătruns, căsuțe pastelate, străzi șerpuitoare sau palate somptuoase, gata pentru a fi admirate de turiști.

Muzeul în aer liber

Kerkyra sau Corfu Town este cel mai bun exemplu de oraș venețian cu elemente corfiote din Grecia. Localnicii au păstrat într-o stare excelentă vestigiile moștenite din străbuni din capitala insulei, ba chiar au constribuit la conservarea lor. Astăzi, orașul te va fascina cu siguranță odată ce ai pătruns în centrul istoric aflat în patrimoniul mondial UNESCO și considerat una dintre cele mai frumoase zone vechi din Europa.

Bogăția istorică a corfioților poate fi observată pretutindeni... Zeci de alei cu formă de labirint te conduc către magazine de tot felul unde găsești din abundență o sumedenie de ...amintiri, de la bijuterii lucrate manual, genți din piele, ceasuri, parfumuri până la delicii culinare, siropuri sau băuturi alcoolice. Căsuțele cu arhitectură de inspirație italiană stau mândre în fața timpului. De balcoanele lor cochete atârnă delicat flori colorate dintre cele mai diverse. Este o adevărată plăcere să te plimbi în Kerkyra, mai ales că orașul este păzit de două mari fortărețe venețiene care au rezistat în fața modernității.

Atmosferă boemă pe Liston

Chiar dacă nu ești pasionat de istorie, este imposibil să nu rămâi mut de uimire atunci când vei asculta povești despre cele două construcții de apărare. Fortăreața Nouă și Fortăreața Veche pot fi vizitate în orice moment al zilei, iar dacă urci până în vârful lor ești răsplătit cu peisaje unice: acoperișuri din țiglă și marea de un albastru infinit ți se revarsă în fața ochilor. Dacă îți plac plimbările la apus, mergi pe falza Liston. În trecut acest loc era ticsit de personalități, iar oamenilor din clasa mijlocie le era interzis accesul aici. Liston este o zonă de promenadă înțesată de cafenele cochete și de magazine de suveniruri, cu o atmosferă boemă care îți va aminti de timpurile care au trecut.

 

de Mădălina Isar

Sejur Corfu 

Hotel Belvedere 3*- de la 266 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close