Antena 3 CNN Timp liber Turism Ibiza, de la spiritul „flower power” la petreceri în spumă

Ibiza, de la spiritul „flower power” la petreceri în spumă

Ibiza, de la spiritul „flower power” la petreceri în spumă
16 Mar 2016   •   15:57
Distracția și nopțile albe sunt la ele acasă în Ibiza, nume sinonim cu petrecerile-fluviu, care nu se termină niciodată. Insula din arhipelagul Baleare poate fi considerată o Mecca a party-urilor, iar renumele pe care l-a căpătat în ultimii zeci de ani, atrage ca un magnet zeci de mii de turiști anual.

Hipioţi atraşi de frumuseţile binecuvântate ale insulei

A căpătat notorietate în anii ’60, după ce a fost luată cu asalt de hipioții, care veneau aici să petreacă și să admire natura sălbatică. Ibiza este parte din patrimoniul UNESCO, se distinge prin biodiversitate, dar punctul forte al insulei îl reprezintă petrecerile întreținute de cele mai importante nume ale muzicii de club. De aici s-a dat și se dă ora exactă în materie de hituri și vestimentație. House, trance şi tehno sunt cele trei genuri muzicale care îi pun pe jar pe amatorii de distracții libertine și nocturne. Ibiza găzduiește zeci de cluburi ce pot satisface gusturile exigente ale petrecăreților.

Petreceri demne de Cartea Recordurilor

Ca o curiozitate, Ibiza se află în Cartea Recordurilor, datorită celui mai mare număr de cluburi de noapte. Segmentul acesta este dominat de Privilege, unul dintre cele mai mari cluburi din lume, care poate primi până la 10.000 de persoane. Se află în orașul Sant Rafael, capitala petrecerilor din Ibiza, luată cu asalt de „noctanbuli”.

Space este un alt club impozant aflat pe insula. Pe aici au trecut de-a lungul timpului cele mai mari nume ale muzicii de club: David Guetta, Avici, John Digweed, Armi Van Burren, ATB, Paul Van Dyk sau Tiesto. În Space, activitatea este în toi și pe parcursul zilei, pentru cei care își doresc o prelungire a nopții precedente.

O altă opțiune este și clubul Pacha, care funcționează non-stop pe parcursul anului, în schimb Es Paradis impresionează prin arhitectura care recreează imaginea piramidelor egiptene. Înăuntru, edificiul amintește de celebrul Colosseum roman. Cele mai gustate momente sunt cele în care, în toiul distracției, ringul se transformă într-un imens duș cu apă sau spumă. 

 

de Geanina Ichim

Sejur Ibiza

Hotel Club Portinatx 4*- de la 664 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Românii care ar putea pierde bani la salariu, de la 1 iulie 2024
x close