Antena 3 CNN Timp liber Turism Insula Zante, paradisul gurmanzilor

Insula Zante, paradisul gurmanzilor

Insula Zante, paradisul gurmanzilor
30 Oct 2013   •   12:27

Dacă ai ales deja destinația de vacanță pentru vara următoare și aceasta este insula Zakynthos, este obligatoriu să testezi gastronomia locală, renumită în lume, pentru că este bazată pe dieta mediteraneană.

Pentru cei obișnuiți să mănânce puțin, un prânz la o tavernă poate fi o grea încercare. Masa începe cu tradiționalele mezes, aperitive care pot fi considerate ele în sine o masă sățioasă! Sfatul nostru este să comandați un platou cu mezes pentru două-trei persoane, este mai mult decât suficient.

La felul principal, ai de ales între diverse preparate din carne, pește sau legume. Vegetarienii n-au de ce sa-și facă griji, sunt foarte multe feluri de mâncare din legume, delicioase! Alegerea este dificilă, carnea de porc, vita, pui sau miel este gătită cu rețete unice, într-o multitudine de feluri. Specialitățile de pe insulă sunt totuși sunt iepurele umplut și spetsofai. Vei găsi și clasicele soyvalaki și pitta-gyros, moysaka și papoytsakia (mâncăruri cu vinete), stifado (iepure cu multă ceapă și roșii). În Zakynthos,  legumele se folosesc în cantitate mare în mâncăruri, ca fel principal sau ca aperitiv.

Dacă îți place peștele,  poți încerca chefalul, peștele-spadă sau sardinelee, la grătar sau prăjit.

Brânzeturile din Zante sunt excelente. Cea mai renumită este tradiționala brânză din lapte de capră – feta, urmată de Kefalotyri,care este un fel de cașcaval. Încearcă și tyrokayteri (brânză sub formă de cremă) și ladotyri (brânză picantă, foarte gustoasă). Delicioase sunt și plăcintele cu brânză, servite calde. Mai sunt și alte tipuri de plăcinte, la fel de bune, cum ar fi cele umplute cu carne, cu cartofi, cu spanac sau alte ingrediente.  

La sfârșit, încheie deliciosul prânz cu un desert, care poate fi mpaklavas sau kantaifi; sunt unice și au un gust extraordinar.  Poți încerca și bugatsa, un foietaj umplut cu cremă, pudrat cu zahăr și scorțișoară, sau mantolato ori pasteli. Când ajungi la desert, comandă și o cafea grecească, aromată și cu caimac gros deasupra.

Oferta sejur Zakynthos 2014

Merlis Studios, de la 68 euro/pers., transport individual, cazare 7 nopți, asistență turistică. Christian Tour Tel. 021 211 11 39, www.christiantour.ro

 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close