Antena 3 CNN Timp liber Turism Kefalonia, insula luxuriantă cu ape de safir

Kefalonia, insula luxuriantă cu ape de safir

Kefalonia, insula luxuriantă cu ape de safir
26 Iul 2016   •   15:36
 Una dintre cele mai pitorești insule grecești, cu plaje exotice şi ape limpezi precum cristalul, Kefalonia are puterea de a te lăsa fără grai, încă de la prima vedere. Strălucirea insulei în Marea Ionică vine să completeze de minune istoria bogată şi tradiţiile culturale ale grecilor. Kefalonia este o încărcătură minunată de tradiţie culinară, istorie, sate pitoreşti, plaje curate de care te vei îndrăgosti şi o viaţă de noapte palpitantă.

Spectacolul naturii

Cea mai mare insulă Ionică este o destinaţie de vacanţă foarte apreciată atât pentru peisajele sclipitoare, dominate de podgorii, plantaţii de măslini şi păduri de chiparoşi, cât şi pentru amestecul dintre verdele munţilor şi albastrul de poveste al mării, care o face cu adevărat unică.

În plus, cei care iubesc cu adevărat marea, soarele şi sporturile nautice se vor simţi aici ca în paradis, datorită ofertelor bogate de activităţi, dintre care preferatele turiştilor sunt scufundările pe fundul uimitor al mării, dar și croazierele în jurul golfurilor. Dacă ai puţin noroc, te vei întâlni şi cu ţestoasele Caretta Caretta, sau cu focile Monachus Monachus, aflate pe cale de dispariţie, protejate de ecologiştii greci.

Distracţie în Argostoli

Vizitează cel mai mare oraş şi capitala insulei, Argostoli, un oraş construit în formă de amfiteatru, cu o viaţă de noapte intensă şi activă, cu o seamă de activităţi şi de idei de divertisment, de la cafenele şi baruri, dar și plaje spectaculoase.

Cutremurul din anul 1953 a distrus o mare parte a oraşului, însă chiar şi astăzi se mai păstrează încă situri care descriu arhitectura veneţiană veche. Cele mai importante atracţii din oraş sunt Muzeul Arheologic, ce găzduieşte descoperiri importante de pe insulă, şi Biblioteca Korgialeneios, care funcţionează şi ca muzeu folcloric, unde vei putea admira o colecţie rară de cărţi şi manuscrise.

 

De Geanina Ichim

Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+  - de la 99 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close