Antena 3 CNN Timp liber Turism La plajă pe Insula Soarelui

La plajă pe Insula Soarelui

La plajă pe Insula Soarelui
02 Aug 2016   •   15:58

 Premiate cu ”Steagul Albastru” pentru curățenie și facilitățile oferite, cu nisip fin sau mici pietricele argintii, mângâiate de soare mai bine de 300 de zile pe an, plajele insulei Rhodos sunt luate cu asalt de turiștii veniți din toate colțurile lumii, dornici de relaxare sau gata de distracții în orice moment al zilei.

Între istorie și viață de noapte


Insula Rhodos este un amestec delicat între istoria lungă și frumoasă, obiceiuri păstrate din străbuni, legende cu zei, ape cristal, plaje de poveste și munți înveliți în vegetație luxuriantă... Este renumită mai ales pentru că aici se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii antice – Colosul din Rhodos, dar și pentru faptul că este cea mai însorită insulă europeană. Rhodos este un magnet, reușind să împlinească cerințele tuturor călătorilor indferent de gusturi sau dorințe. Fie că ești genul de turist în căutare de aventuri, istorie sau tradiții, sau din contră tânjești după liniște și relaxare într-un colț de natură idilic, Rhodos este alegerea inspirată.

Cei mai mulți dintre turiști aleg ca destinație de vacanță această insulă, datorită numărului mare de plaje pe care le deține. Dacă și tu te numeri printre ei, iată care sunt cele mai faimoase zone de coastă pe care nu are trebui să le ratezi în cadrul unui sejur.

Fâșii de nisip distinse cu ”Blue Flag”

Eli Beach este plaja cea mai cunoscută de pe insulă, aflată în capitala Rhodos. Este compusă din mici pietricele și nisip argintiu, cu intrare lină în mare, iar apele sunt cristaline ideale mai ales pentru familiile cu copii. Chiar dacă nu este foarte mare (măsoară circa 400 de metri) dispune de toate facilitățile precum șezlonguri, umbreluțe, paturi de soare, centre pentru sporturile nautice, beach baruri etc.

Megali Paralia este cea mai mare plajă din orașul-alb, Lindos, una dintre cele mai fascinante așezări cu o istorie lungă care încă găzduiește vechile Acropole și temple închinate zeilor, dar și clădiri cu rol administrativ din perioada când orașul se afla sub stăpânirea dorienilor. Plaja principală a satului se întinde de-a lungul dealului pe care sunt cocoțate căsuțele albe. Are nisip fin auriu și este sărutată de marea în nuanțe de verde-smarald.

 

De Mădălina Isar

Sejur Rhodos

Hotel Evi 3* - de la 361,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close