Antena 3 CNN Timp liber Turism Lakones, satul pitoresc cu străduțe strâmte de văzut o dată în viață

Lakones, satul pitoresc cu străduțe strâmte de văzut o dată în viață

Lakones, satul pitoresc cu străduțe strâmte de văzut o dată în viață
17 Noi 2015   •   11:05
Dacă ți-ai făcut deja planuri de vacanță și vrei să mergi în Corfu, pe frumoasa insulă de smarald, te sfătuim să bifezi pe lista cu locuri de văzut aici, micuțul sat Lakones. Se află la o înălțime considerabilă deasupra nivelului mării și se laudă cu cele mai tradiționale construcții.

Pentru a ajunge în Lakones trebuie să urmezi traseul către frumoasa regiune Paleokastritsa. Din portul Corfu sunt în jur de 30 de km, până în sat pe un drum care se îngustează și se curbează cu cât înaintezi mai mult. Deși poate fi o aventură să mergi în satul Lakones, mai ales că se află la o înalțime de 180 de metri deasupra mării, iar traseul este destul de dificil, merită văzut. Peisajele completează un cadru de poveste...

Ajuns în Lakones, primul lucru care te va uimi, va fi strada principală care este lată fix cât un autocar. Aici există un singur semafor, iar strada are un singur sens. Vei vedea căsuțele toate cu țiglă maro și zugrăvite în alb și gri, care de-a lungul timpului colțurile lor au fost distruse de șoferii nu prea experimentați care au încercat să treacă pe aici. Sătenii s-au obișnuit deja cu situația și nici măcar nu-și deschid geamurile de teamă ca nu cumva să rămână fără ferestre.

Clădirile, mici de înălțime, păstrează urmele mașinilor care au trecut de zeci de ani pe aici, satul este un adevărat muzeu în aer liber. Casele au fost ridicate în stil tipic ionian, cu ferestre mici care dau spre mare de un alb imaculat. Dacă alegi să vii în Lakones într-un tur organizat cu autocarul, vei vedea direct în casele oamenilor, asta dacă nu au obloanele trase, ori peste acoperișurile mult prea joase, fix spre mare.

Puțin mai sus de Lakones, pe un deal înconjurat de vegetație și măslini se află și taverna Golden Fox, sau așa numita Bella Vista, cel mai înalt punct de pe insulă unde ai parte de cele mai frumoase panorame asupra întregii insule, și a golfului Paleokastritsa.

 

de Mădălina Isar

Sejur Corfu 

Hotel Kostas 2* – de la 449 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul,  insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close