Antena 3 CNN Timp liber Turism Lefkada, insula plajelor albe

Lefkada, insula plajelor albe

Lefkada, insula plajelor albe
14 Iun 2016   •   17:16
Lefkada, înconjurată de ape de un turcoaz sclipitor şi îmbogăţită de o vegetaţie luxuriantă formată din plantaţii de măslini şi păduri de pini şi chiparoşi, este o destinaţie excelentă de vacanţă, ce oferă o diversitate de atracţii turistice, staţiuni pline de viaţă, sate tradiţionale şi locuri peste care turismul nu şi-a pus amprenta.

Lefkada, insula extremităţilor

Coasta insulei Lefkada este foarte bogată, formată din plaje impresionante, peninsule şi golfuri cu porturi naturale magnifice, dintre care se remarcă Vlichos, Syvota şi Routha în partea de est şi Vassiliki în partea de sud a insulei. În Meganissi există mai multe golfuri consecutive ce creează mici fiorduri, impresionante.

Lefkada este un amalgam de contradicţii, pentru că în centrul sălbatic al insulei vei găsi chiar rătăcind păstori care îngrijesc oi, în timp ce pe latura de vest te aşteaptă câteva dintre cele mai bune plaje din lume. În plus, vântul puternic din anumite zone ale insulei face ca Lefkada să fie foarte populară printre iubitorii de sporturi nautice, îndeosebi windsurfing si kitesurfing.

Sate deosebite din Lefkada

Pe latura de est a insulei, la aproximativ 20 km de oraşul Lefkada, te aşteaptă încântătorul golf Vlicho, ce include pe de o parte satul tradiţional cu acelaşi nume, înghesuit între munte şi mare, într-un cadru natural de vis, iar la polul opus se află aşezarea Geni, o zonă cunoscută pentru frumuseţea sa, vegetaţia bogată şi vederea minunată asupra împrejurimilor.

Această staţiune este foarte potrivită pentru familiile cu copii, care se pot bucura aici de locuri de joacă şi de terenuri pentru diverse sporturi, ba chiar pasionaţii de maşini pot participa la un circuit organizat pentru autovehicule controlate prin radio. Tavernele idilice cu vedere la mare îţi oferă cele mai gustoase preparate tradiţionale din peşte proaspăt şi fructe de mare, iar atmosfera relaxantă şi fermecătoare este completată de cafenele boeme şi o mulţime de magazine.

 

De Geanina Ichim

Sejur Lefkada

Hotel Paradise Inn 3*- de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close