Antena 3 CNN Timp liber Turism Limenas, orașul plin de atracţii naturale şi istorice

Limenas, orașul plin de atracţii naturale şi istorice

Limenas, orașul plin de atracţii naturale şi istorice
17 Aug 2016   •   15:57
Thassos, situată în bazinul nordic al Mării Egee, este o excelentă destinaţie de vacanţă pentru iubitorii de natură care doresc să combine într-o singură vacanţă marea cristalină, muntele cu vegetaţie luxuriantă şi oraşele cu numeroase atracţii istorice de descoperit.

Capitală cu tradiţie şi istorie


Capitala insulei Thassos, cunoscută ca Limenas, este un adevărat muzeu în aer liber care găzduiește edificii de patrimoniu și situri arheologice importante. Cea mai frumoasă parte este vechiul port, unde traficul este interzis, astfel că vizitatorii se pot plimba în voie printre tarabele stradale ce te îmbie cu miere aromată. Sau poți alege una dintre tavernele tradiţionale unde se servesc cele mai bune preparate din peşte şi alte bucate greceşti. Aici te aşteaptă o atmosferă caldă şi rustică, însoţită de peisaje uluitoare asupra împrejurimilor marcate de bărcile de pescuit viu colorate ce decorează cheiurile.

Limenas se mândreşte cu o seamă de situri arheologice, precum Agora, aflată lângă Muzeul Arheologic, cu ale sale temelii romane impresionante, dar şi un amfiteatru poziţionat în partea de sus a oraşului, pe unul din dealurile capitalei, unde sunt găzduite în sezonul estival numeroase spectacole, pe fundalul unei vederi fabuloase asupra golfului. Mai sus, pe creasta dealului, vei descoperite şi zidurile ale vechilui oraş, precum şi rămăşile unei Acropole, cu templele zeilor Apollo şi Athena.

Plajele spectaculoase ale capitalei

În partea de est a portului vechi vei găsi o plajă întinsă de nisip, cu ape puţin adânci, cu şezlonguri şi umbreluţe care să te ferească de soarele puternic. De altfel, şi tavernele ce urmează cursul plajei sunt adăpostite de arbori de tamarisc sau cătină mică. Partea de vest a oraşului Thassos îţi aduce o linie de coastă cu o serie de golfuri cu plaje mici, legate între ele, cunoscute sub numele de Agios Vasilios. Fiecare golfuleţ are câte un bar pe plajă, o tavernă sau mic hotel, pentru cei care doresc să rămână peste noapte aproape de oraş.

 

De Geanina Ichim

Sejur Thassos

Aparthotel Tina 2*  - de la 49 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close