Antena 3 CNN Timp liber Turism Numărul turiştilor români în Bulgaria a scăzut în acest an cu 17,8%

Numărul turiştilor români în Bulgaria a scăzut în acest an cu 17,8%

Numărul turiştilor români în Bulgaria a scăzut în acest an cu 17,8%
de S.T.    |    08 Oct 2014   •   21:12

Numărul turiştilor români în Bulgaria a scăzut cu 17,8%, de la începutul anului, în timp ce numărul total al vizitatorilor din Uniunea Europeană s-a redus cu 15,5%.

Potrivit datelor Asociaţiei touroperatorilor din Bulgaria (ABTTA), citate de Dnevnik.bg, declinul general la nivelul sectorului turismului este de 5,7%.

Numărul turiştilor proveniţi din UE reprezintă numai jumătate din cei care au vizitat ţara, comparativ cu o pondere de 70% în urmă cu cinci ani, transmite ABTTA.

Preşedintele asociaţiei, Baiko Baikov, a explicat că reducerea numărului de turişti proveniţi din Germania, Marea Britanie şi statele nordice a fost o tendinţă constantă în ultimii câţiva ani.

De la începutul anului 2014, numărul turiştilor din Germania a scăzut cu 10,4%, al românilor cu 17,8%, al britanicilor cu 24,4%, al danezilor cu 36,8%, al suedezilor cu 36,9%, iar al olandezilor cu 20,9%.

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina au afectat numărul de vizitatori din Ucraina, care a scăzut cu 10%, dar cel al ruşilor s-a menţinut la nivelul anului 2013.

În acelaşi timp, numărul turiştilor din Israel a crescut cu 29%, iar cel al vizitatorilor turci a urcat cu aproape 30%.

×
Subiecte în articol: Bulgaria turisti romani
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close