Antena 3 CNN Timp liber Turism Orașul turistic din România unde se redeschid terasele din centrul istoric, pe 1 martie. Primar: "Cel puțin în termometre, a venit primăvara"

Orașul turistic din România unde se redeschid terasele din centrul istoric, pe 1 martie. Primar: "Cel puțin în termometre, a venit primăvara"

De vineri, 1 martie, se redeschid terasele din centrul istoric al unuia dintre cele mai vizitate orașe din România. Primăria orașului anunță că a început eliberarea abonamentelor de ocupare a domeniului public pentru terasele sezoniere.

Orașul turistic din România unde se redeschid terasele din centrul istoric, pe 1 martie. Primar: "Cel puțin în termometre, a venit primăvara"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    27 Feb 2024   •   12:49

Brașovenii și turiștii care se plimbă prin oraș, în special în zona centrului istoric, vor putea să se relaxeze, începând cu sfârșitul acestei săptămâni, stând la terasă.

"Cel puțin în termometre, a venit primăvara la Brașov. Meteorologii spun că sunt temperaturi record pentru luna aceasta, drept pentru care, la 1 martie, vom redeschide terasele din centru. Vă așteptăm pe toți cu drag să vă bucurați de primăvară brașoveană", a declarat primarul Allen Coliban.

Până marți, Primăria Brașov a eliberat, deja, 45 de abonamente de ocupare a domeniului public pentru amplasarea de terase.

Ca și anul trecut, comercianții trebuie să respecte o serie de recomandări, prevăzute în Ghidul de amplasare a teraselor în centrul istoric, astfel încât să existe un echilibru între cei care vor să se plimbe prin zona centrului istoric sau să se odihnească pe băncile de pe domeniul public și cei care vor să stea la terasă.

"Acest ghid a fost elaborat în cadrul proiectului Hub-In, proiect ce a venit, în urma unei analize detaliate a situației din centrul istoric, cu o serie de recomandări și reguli de bună practică, astfel încât procesul de regenerare a centrului istoric să respecte principiile de sustenabilitate, de combatere a 'turistificării', de valorificare a patrimoniului și conservare a specificului local.

Conform acestui ghid au fost amplasate mai multe bănci în zona centrului istoric, poziționate la distanțe cât mai scurte, astfel încât să vină în sprijinul celor care vor să se odihnească", arată Primăria Brașov, într-un comunicat.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close