Antena 3 CNN Timp liber Turism Paralia, un mic litoral aproape românesc în inima Greciei

Paralia, un mic litoral aproape românesc în inima Greciei

Paralia, un mic litoral aproape românesc în inima Greciei
24 Iun 2014   •   17:00

 

Stațiunea este astfel proiectată încât toate străzile duc spre mare. De-a lungul ei se întinde o zonă de promenade, înțesată de taverne, cafenele elegante și magazine care vând blănuri și bijuterii. La capătul drumului te așteaptă o imagine de vis, cu biserica Sf. Nicolae, toată vopsită în alb, care se înalță către cer ca un strigăt de bucurie și încântare. 

O atmosfera incitanta

Aceasta este Paralia Katerini, o stațiune care se transformă într-un atrăgător litoral românesc, datorită numărului mare de turiști veniți din România, atrași de atmosfera incitantă. Însă nu este populară doar pentru români, în fiecare vară la Paralia Katerini vin peste 10 milioane de turiști de prin toate colțurile lumii.

Situată în partea de nord a Muntelui Olimp, Paralia Katerini este cea mai întinsă și mai dezvoltată stațiune de pe Riviera Olimpului. Plaja sa lată, cu nisip cernut prin cea mai fină sită, și apa pură a mării turcoaz sunt o desfătare pentru miliardele de picioare care străbat stațiunea în lung și în lat cât e vara de lungă. Însă Paralia Katerini este o stațiune pentru toate anotimpurile, cel mai plăcut fiind în septembrie când soarele nu mai este atât de arzător, apa mării rămânând aproape la fel de caldă ca pe timpul verii.

Descopera minunata Paralia Katerini

Pentru doamne, stațiunea este o adevărată încântare, aleea principală fiind înțesată de magazine care vând blănuri și articole din pielărie de o calitate deosebită, dacă știi să negociezi, și la prețuri foarte avantajoase. Cred că aproape orice doamnă care calcă pragul unui astfel de magazin nu pleacă fără cel puțin o haină de blană și asta nu pentru că soții sunt romantici și dispuși să le surprindă, ci pur și simplu pentru că vânzătorii au multă răbdare, sunt extrem de amabili și buni comercianți.

La fel se întâmplă și în restaurante, la taverne sau în cafenele, Pe lângă faptul că mâncarea este foarte bună și totul este foarte proaspăt, în meniu se strecoară și ceva din partea casei, fie un pahar de ouzo, fie o prajitură, o cafea, un pahar cu vin sau chiar o înghețată.

Din Paralia Katerini se pot face excursii în cele mai frumoase locuri din Grecia. O vizită la mânăstirile suspendate de la Meteora te va lăsa fără cuvinte, în timp ce Muntele Olimp te va cuceri definitiv. La fel de bine se poate merge la Atena, chiar dacă drumul este puțin mai lung sau turiștii pot opta pentru o croazieră pe Marea Egee pentru a descoperi frumoasa insula Skiathos.

Carmen Stefan

Oferte Speciale Grecia-Paralia 

Aparthotel Atlas 2*- de la 299 lei/persoana, transport cu avionul, transferuri, 6 nopti de cazare fara masa. Detalii pe  www.europatravel.ro , call center  021-9407



×
Parteneri
Româncă, pion important al cartelului de droguri Sinaloa din Spania
x close