Antena 3 CNN Timp liber Turism Satul tunisian cu trei familii in varf de deal

Satul tunisian cu trei familii in varf de deal

Satul tunisian cu trei familii in varf de deal
14 Mai 2014   •   16:55

Pe o stanca inalta, la 200 de metri deasupra nivelului marii, cu o vedere impresionanta asupra campiei care o inconjoara, se gaseste Takrouna, un mic sat din regiunea Sahel din Tunisia.

Toate cele patru puncte cardinale din jurul satului iti ofera o priveliste uimitoare, fie ca este vorba despre Golful Hammamet sau orasele cu o deosebita incarcatura istorica Sousse, Djebel, Zaghouan sau Kairouan. De altfel, aceasta apropiere iti va fi foarte folositoare pe parcursul concediului, pentru ca iti va fi la indemana sa pornesti in excursii in apropiere de Takrouna.

Importanta istorica a satului Takrouna

La o discutie cu ospitalierii localnici din Takrouna, iti vor povesti cu mandrie cu privire la tot felul de elemente importante ale istoriei, cum ar fi originile lor, care ar fi dintr-un trib care migrase din Andaluzia in secolul al VIII-lea, despre expulzarea maurilor din anul 1609, sau despre rolul magistral pe care orasul l-a avut in cel de-al doilea Razboi Mondial.

Una dintre ultimele batalii ale acestuia a avut loc la Takrouna, cand neo-zeelandezii i-au facut pe nemti sa-si paraseasca pozitia pe 12 aprilie 1943.

Atractii turistice in Takrouna


Tunisienii isi pretuiesc istoria cu atat mai mult cu cat 10.000 de soldati francezi, dar si tunisieni au fost ucisi in timpul asaltului de la Takrouna. Pe drumul spre oras, dinspre Enfidha, vei vedea Cimitirul Militar Francez.

O imagine foarte frumoase pe care o poti admira aici este Rock of Takouna, un deal cu o inaltime de 600 de metri, asemanator cu Acropole din Atena, ce are in centru o stanca impunatoare de 20 de metri, ce seamana cu un castel cocotat pe o culme. Casele sunt si ele dispuse in aceeasi asezare cu povarnisul destul de abrubt.

In varful dealului vei intalni trei familii destul de dependente de turistii care ii viziteaza. Aici gasesti si o cafenea unde te poti relaxa, un magazin cu suveniruri si chiar un muzeu unde expun artistii locali.

Early Booking Tunisia

Hotel Soviva 4* - de la 299 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro  ), +40 264 504 080

Geanina Ichim

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close