Antena 3 CNN Timp liber Turism Skala Panagia, una dintre cele mai frumoase staţiuni din Thassos

Skala Panagia, una dintre cele mai frumoase staţiuni din Thassos

Skala Panagia, una dintre cele mai frumoase staţiuni din Thassos
08 Aug 2016   •   16:47
Thassos, una dintre cele mai frumoase insule de pe litoralul Mării Egee, te aşteaptă într-un paradis uluitor, dominat de plajele spectaculoase, întinderi lungi de nisip, peisajele montane incredibile, cu păduri luxuriante, şi staţiunile cosmopolite care îţi oferă atracţii şi idei de activităţi pentru toată vacanţa.

Plaja minunată şi atracţii deosebite


Skala Panagia este un adevărat paradis cu rocile gri, abrupte ale munţilor verdele copacilor de pini şi platani la poalele delurilor, intercalat cu argintiul plantaţiilor de măslini. Fauna sălbatică abundă aici, iar iubitorii de natură vor putea admira specii deosebite de păsări și plante. Aici te aşteaptă lungul golf Golden Beach, cu faimosul nisip fin, auriu şi apele cristaline care îl mângâie, unde poţi înota până la sfârşitul zilei.

În sezonul estival, vei găsi aici mai multe restaurante, unele foarte elegante, care te aşteaptă cu delicatese locale, preparate proaspete din peşte, carne legume şi salate. Nu lipsesc nici barurile, cafenelele şi mai multe tipuri de magazine, unde vei găsi tot ce îţi doreşti. În timpul verii, un taxi pe apă face excursii de două ori pe zi între Limenas şi Golden Beach, cu oprire la plaja Makryammos pe drum. Plimbarea cu barca este de bifat, oferind mai ales o privelişte superbă asupra mării, dar şi o bună oportunitate pentru a vizita şi alte locuri de o frumuseţe excepţională.

Activităţi şi bunătăţi locale


Mica staţiune este plină de viaţă în timpul verii, în schimb toamna este foarte liniştită şi paşnică, cu plaja care devine un loc frumos pentru plimbări solitare, datorită vremii fabuloase care te lasă să te bucuri de frumuseţea unică a acestei regiuni. Acesta este momentul când cei mai mulţi dintre proprietarii de afaceri se mută în reşedinţele din satele Panagia şi Potamia, pentru a se ocupa de pescuit, apicultura şi colectarea mierii, culesul şi presarea măslinelor în presa cooperativă locală, care la finalul activităţii îţi oferă uleiul de Thassos, unul dintre cele mai bune din lume. În plus, odată ce strugurii au fost culeşi, se prepară Tsipouro, o băutură de foc, dar aromată, tipică regiunii, care este servită vizitatorilor insulei ca aperitiv.

 

De Geanina Ichim

Sejur Thassos

Aparthotel Tina 2* - de la 49 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

 

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close