Antena 3 CNN Timp liber Turism Thassos, insula cu plaje dantelate și sate liniștite

Thassos, insula cu plaje dantelate și sate liniștite

Thassos, insula cu plaje dantelate și sate liniștite
30 Iul 2015   •   15:48
Ideală pentru vacanțele în familie, Thassos se laudă cu cele mai cristaline ape, plaje lungi și sate montane cu case lucrate în stâncă și acoperișuri rustice. Explorează cele mai renumite așezări ale insulei și descoperă cele mai ascunse secrete.

Theologos, cel mai vechi sat al insulei


Cu o arhitectură remarcabilă, Theologos a fost declarată cea mai veche așezare de pe insulă, atestată pentru prima dată în anul 1287. Până în epoca otomană satul a fost capitala administrativă a insulei, ca mai târziu să devină capitală culturală. Astăzi este cea mai tradițională destinație din Thassos și unul dintre cele mai frumoase sate grecești.

Punctul forte al localității îl reprezintă arhitectura unică. Casele au fost restaurate, ridicate în timpurile vechi din piatră brută și vopsite în alb, cu străduțe șerpuitoare și magazine de antichități.  De aici poți să achiziționezi o mulțime de produse unice, precum săpunuri de casă, creme din miere, uleiuri sau sculpturi din lemn de măslin.

Kalirachi, satul înconjurat de întinderi de măslini


La numai 20 de km de capitala Limenas, într-un colțișor parcă decupat din grădina raiului se găsește un sătuc montan liniștit unde principala ocupație a localnicilor este agricultura. Plantațiile de măslini și viță de vie au făcut recunoscută așezarea în toată Grecia pentru deliciile care se prepară aici. Se spune că aici se face cel mai bun vin și ulei de măsline din Thassos. Ba chiar în vremurile Greciei Antice, zeii veneau pe insulă pentru că aici găseau licoarea tinereții veșnice- vinul roșu de Kalirachi.

Maries, satul de miere al insulei Thassos

Dacă vrei să cumperi miere de pe insulă, cea mai bună alegere este Maries, un sat liniștit așezat pe o colină de unde poți admira cele mai frumoase peisaje marine, dar și locul care se laudă cu cea mai bună miere. Pe lângă faptul că aici poți să cumperi acest deliciu la prețuri mult mai mici, decât în alte zone, dar totodată ai ocazia să te bucuri de tratamente de înfrumusețare cu extract de miere.

 

de Mădălina Isar

Sejur Thassos 

Emerald Golden Beach 3*- de la 213 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close