Antena 3 CNN Timp liber Turism Ţinutul magic al Insulelor Feroe. Locuitorii de aici cred că stau pe rămăşiţele Atlantidei

Ţinutul magic al Insulelor Feroe. Locuitorii de aici cred că stau pe rămăşiţele Atlantidei

Ţinutul magic al Insulelor Feroe. Locuitorii de aici cred că stau pe rămăşiţele Atlantidei
01 Iul 2014   •   13:45

Insulele Feroe, un grup de mici insuliţe situat în nordul Oceanului Atlantic, între Scoţia şi Islanda, reprezintă o destinaţie turistică mai puţin cunoscută.

Arhipelagul, format din 18 insule cu origini vulcanice, are acum o suprafaţă de 1400 km/pătraţi şi o populaţie de 50.000 de locuitori.

Insulele Feroe aparţin Danemarcei, dar beneficiază de o autonomie specială în tot ceea ce înseamnă administrarea statală. Însă, în ceea ce priveşte politica militară şi cea externă, sunt dependente de autorităţile de la Copenhaga.

Până în secolul 19, creşterea oilor, care dă şi denumirea acestor insule, a fost principala activitate a feroezilor. Comerţul cu lână rămâne încă prioritar în schimbul comercial cu Danemarca şi nu numai.

Cei mai mulţi locuitori de aici întreţin o relaţie strânsă de prietenie şi se mândresc cu ceea ce le-a oferit natura. Ei susţin că arhipelagul reprezintă rămăşiţele legendarei Atlantida, continet scufundat în urmă cu sute de ani.


×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close