Antena 3 CNN Timp liber Turism ,,Toate panzele sus” spre Lefkimi

,,Toate panzele sus” spre Lefkimi

,,Toate panzele sus” spre Lefkimi
16 Iun 2014   •   17:03

Dragi calatori, insula Corfu este de o frumusete unica in lume si nu spun asta doar pentru a insirui cuvinte fara sens, ci pentru faptul ca frumusetea poate fi dincolo de intelesul nostru, si poate mai presus de orice descriere. De aceea, pot spune ca frumos, pentru mine, inseamna Corfu.

,,Panzele sus” spre Lefkimi

Sunt aproape convinsa ca in ultimii ani, Grecia reprezinta o moda in ochii turistilor indragostiti de calatorii, insa stiu sigur ca nici un calator adevarat nu rateaza o asemenea insula greceasca atunci cand se afla pe aceste taramuri mistice.

Asa ca, panzele sus, pentru ca vom porni intr-o croaziera pe apele albastre ale marii Ionice care  ne vor duce in Corfu.

Te vei opri intr-o zona usor ,,salbatica”, in Lefkimi care si-a mentinut statutul de ,,bijuterie neslefuita” a insulei, despre care nu s-au scris foarte multe lucruri, si nu din cauza ca aici nu ai ce vedea, pentru ca sunt o multime de lucruri atractive si linistite unde sa te rasfeti in voie.

Desi Lefkimi este al doilea cel mai mare oras din Corfu, este poate cel mai traditional loc pe care l-ai vizitat vreodata.

Orasul construit pe un pamant fertil unde localnicii au plantat seminte care au rodit si s-au transformat intr-o ,,oaza de verdeata”, este inconjurat de plantatii nesfarsite de maslini si podgorii intregi de struguri.

Locul este atat de pitoresc incat simti pana si cum miroase linistea, iar pe stradutele inguste cu ale sale case inalte si albe, cu pietele intinse si bisericile somptuoase si al sau port unde acosteaza o multime de iahturi si barci, te vor captiva pe viata. Nu te vei opri doar la o singura vizita in Lefkimi, si cu siguranta, a doua oara vei veni insotit si de bunici de prieteni.

Plaja in Lefkimi

Plajele oraselului Lefkimi sunt destul de intinse si linistite, atat cu nisip fin cat si cu pietricele perfect slefuite de culoare gri,  presarate pe alocuri cu taverne si magazine cu suveniruri. Apa de culoarea cerului este perfecta pe o zi intreaga de balaceala dar si pentru cei pasionati de scufundari.

Madalina Isar

Sejur Corfu Grecia 

Hotel Alonakia 3*/Agios Gordis- de la 299 Euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro  , call center  021-9407.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close