Antena 3 CNN Timp liber Turism Tunis, orasul unde se imbina curentul modern cu farmecul oriental

Tunis, orasul unde se imbina curentul modern cu farmecul oriental

Tunis, orasul unde se imbina curentul modern cu farmecul oriental
26 Mai 2014   •   17:04

Capitala statului nord african, Tunis,  este una din destinatiile care te vor surprinde printr-o imbinare deosebita intre modern si antic.

Pe de o parte este Medina, orasul vechi, o atractie turistica in sine, unde in mijlocul zidurilor inalte, printre aleile intortocheate, s-ar putea chiar sa te pierzi, iar pe de alta, este orasul nou, Ville Nouvelle, care te farmeca prin somptuozitatea strazilor si a localurilor cu specific frantuzesc.

Cartagina si istoria tumultuoasa a Tunisului

Localizat intr-un golf larg adapostit, cu un teren fertil, si zone istorice ademenitoare, orasul Tunis a reprezentat inca din vechime o atractie atat pentru fenicieni, care au fondat foarte aproape de acest oras, un loc deosebit, numit Cartagina, in anul 814 I.Hr. Dar si pentru arabi, care mai tarziu au distrus respectivul loc istoric.

Ramasitele orasului legendar, chiar daca nu la fel de impresionante ca alte situri antice din Africa de Nord, iti ofera o perspectiva asupra acestei parti de istorie si, in plus, de aici ai parte de o panorama uimitoare asupra marii Mediterane.

Lumea islamica a inceput sa se dezvolte tot mai mult in Tunis, care a ajuns unul dintre cele mai importante centre spirituale si intelectuale. Incepand cu secolul XVI, prosperitatea orasului a atras atentia pradatorilor, fie ca s-au numit pirati, otomani, spanioli sau francezi.

Cele mai frumoase moschei din Tunis

Importanta pe care tunisienii o dadeau credintei poate fi remarcata si prin numarul mare de moschei, una mai deosebita decat alta, pe care nu trebuie sa le ratezi.

Printre ele se numara Marea Moschee din Tunis, cunoscuta si sub numele de Olive Tree Mosque, unde cei care nu sunt musulmani nu au voie sa intre in camera de rugaciune; Moscheea Sidi Mahrez, construita in stil otoman, cu noua cupole albe; El Ksar fondata in 1106, Kasbah in 1235, Sidi Youssef  din anul 1616, Dyers in 1716, dar si Tabaa Youssef Sahib ce dateaza din anul  1812.

Geanina Ichim

Sejur Tunisia 

Hotel Marabout 3* - de la 309 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ),call center  +40 264 504 080

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close