Antena 3 CNN Timp liber Turism Tunisia, tara incarcata cu vestigii protejate de UNESCO

Tunisia, tara incarcata cu vestigii protejate de UNESCO

Tunisia, tara incarcata cu vestigii protejate de UNESCO
08 Aug 2014   •   14:37
Turistii care isi doresc sa descopere Africa de Nord se indreapta cu pasi repezi catre una dintre cele mai colorate tari si anume Tunisia, unde cultura si obiectivele valoroase sunt imbinate perfect cu traditiile tunisienilor.

Locuri din Tunisia aflate sub patrimoniul UNESCO

Tunisia se bucura de o multime de artefacte valoroase aflate sub protectia UNESCO, iar unul dintre acestea este vechea Medina in care vei gasi orasul construit acum mii de ani, cu ziduri fortificate, moscheii, si suk. Medina este un adevarat centru atat cultural cat si principala zona accesata de catre turistii veniti pentru prima data in Tunisia.

Carthagina orasul considerat ,,perla coloniilor feniciene” ce a rezistat atacurilor romanilor, a grecilor dar si a punicilor se afla si acesta in patrimoniul mondial. Aici vei putea vizita situl vechiului oras, un adevarat muzeu, baile romane, exponate arheologice ce constau in mozaicuri, vase si obiecte casnice, statuete si sculpturi, bijuterii si obiecte de cult, dar si coloane romane, un teatru roman, statui si vase de lut gigant.

El Jem, Beja si Dougga


Coloseumul din El Jem este si acesta parte UNESCO fiind considerat cel mai bine conservat amfiteatru din lume, avand o inaltime de aproximativ 36 de metri si o lungime de 124 m, aflandu-se pe locul sase in lume printre cele mai mari astfel de constructii.

Siturile arheologice de la Beja si Dougga se afla si acestea sub protectie. 

Beja este o veche asezare romana, cunoscuta si sub numele de Vaga pe care il purta acum 2000 de ani fiind fondata in secolul V I.Hr. Aici vei putea admira un viaduct roman, ce dateaza din anul 29 I.Hr, dar si ruinele fortaretei Kasbah care mai detine doua tunuri din cele 20 pe care le avea candva.

Dougga este considerat ca fiind cel mai bine conservat oras roman din Tunisia ce se presupune ca dateaza din secolul I I.Hr, in care vei putea vedea Capitoliul un monument foarte bine conservat, Templele lui Saturn si Jupiter, Mausoleul Libio-Punic, Arcul lui Septimiu Severus, Piata Compaselor si multe alte ruine ale vechiului oras.

Madalina Isar

Sejur Tunisia
 

Hotel Iberostar Saphir Palace 5*- de la 699 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro),  +40 264 504 080

×
Parteneri
Criminalii de la Padina au fost eliberaţi din arest
x close