Antena 3 CNN Timp liber Turism Tunisia, tara mea de suflet, tara mea de dor!

Tunisia, tara mea de suflet, tara mea de dor!

Tunisia, tara mea de suflet, tara mea de dor!
16 Mai 2014   •   13:37

Daca lumea araba ne atrage intr-un mod inexplicabil este pentru ca ea ne-a vrajit inca din copilarie, cand povestile despre Africa lui Aladin, Ali Baba, Sindbad marinarul sau Seherezada dadeau frau liber imaginatiei.

Nu stiu altii cum sunt, dar eu m-am indragostit de Tunisia. E ca si atunci cand te indragostesti de o persoana si nimic nu e logic sau rational, e doar o pasiune nebuna pentru care esti in stare sa lasi tot si sa pleci la capatul lumii. Este o dragoste care dureaza inca din copilarie, cu care am calatorit in gand si in suflet, pana ce trupul a atins taramul mult visat.

Gradini fermecate si palate de clestar

Exact ca si in vise sau povesti, in Tunisia am gasit palate de clestar si margean, gradini fermecate, cu havuzuri si bolti de trandafiri, bazaruri in desert, animale vorbitoare, sultani, califi si viziri, printese frumoase ca luna plina, ginni si ifriti, vrajitoare si viteji neintrecuti. Mi-am desfatat privirile cu copaci din raze de argint si sabii batute cu pietre scumpe, cu cele mai alese matasuri si giuvaiere fara seaman.

Tara in cate vrei te-ai intoarce oricand!


A fost o calatorie fascinanta, chiar daca nu am fost purtata de covorul fermecat, in atmosfera vrăjita a unei tari cu o istorie zbuciumata, fiecare popor contribuind mai mult sau mai putin la ceea ce este Tunisia astazi. Acum stiu de ce tocmai Tunisia m-a uimit intr-atat incat sa o consider tot ce are mai frumos Orientul.

Este o tara care a aprtinut fenicienilor, cartaginezilor, bizantinilor, romanilor, arabilor, turcilor si francezilor. Toate aceste mari imperii si-au lasat amprenta prin arta, cultura, arhitectura si numeroase obiective turistice. Odata ce ai ajuns in Tunisia este ca si cum ai fi vazut întreaga lume, intr-o teribila sintenza desavarsita. A devenit tara mea de suflet, in care m-as intoarce oricand. Early Booking Tunisia 

Hotel Riadh Palms 4* - de la 369 Eur/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu all inclusive, asistență turistică, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ),

+40 264 504 080

Carmen Stefan

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close