Antena 3 CNN Timp liber Turism Turcia, destinație de vacanță încărcată de istorie

Turcia, destinație de vacanță încărcată de istorie

O vacanţă în Turcia înseamnă relaxare dar şi o adevarată călătorie în timp. De la peisaje spectaculoase până la monumente care datează de dinainte de Hristos, Turcia dezvăluie poveşti autentice cu încărcătură istorică.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   09:12

Marmaris, considerat cel mai mare port natural din lume, sau Cetatea Sfântul Petru şi Amfiteatrul Antic din Bodrum sunt doar câteva dintre destinaţiile pe care trebuie să le vizitaţi măcar o dată în viaţă.

Coasta de Sud-Vest a Turciei, cunoscută și drept Coasta turcoazului, dezvăluie peisaje desprinse din povești.

Considerat cel mai mare port natural din lume, Marmaris este un adevărat paradis turistic, aflat la poalele munților acoperiți cu păduri de pin.

Din portul Marmaris, vaporaşele de agrement pornesc pe răul Dalyan, o excursie pe care niciun turist ajuns în Turcia nu ar trebui să o rateze.

Citește și: Marmaris, principala atracție a turiștilor. Oamenii se pot bucura de experiențe relaxante, dar și de sporturi extreme

Bodrum este astăzi una dintre cele mai importante stațiuni din Turcia, dominată de hoteluri și bărci de lux, restaurante și cafenele dar și de monumente istorice și culturale de o deosebită importanță.

Bodrumul este un oraș pitoresc situat pe malul marii Egee. Este plin de istorie, cultură și mitologe.

Amfiteatrul antic din Bodrum este un loc încărcat de istorie care se bucură anual de un număr mare de turiști. A fost construit în secolul al IV-lea î.Hr., iar mai târziu extins de către români.

Este extrem de bine conservat motiv pt care este deschis publicului pentru festivaluri și concerte.

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close