Antena 3 CNN Timp liber Turism Marmaris, principala atracție a turiștilor. Oamenii se pot bucura de experiențe relaxante, dar și de sporturi extreme

Marmaris, principala atracție a turiștilor. Oamenii se pot bucura de experiențe relaxante, dar și de sporturi extreme

Staţiunea Marmaris oferă vizitatorilor plaja cu unul dintre cele mai fine nisipuri din Turcia şi a fost votată încă din anul 1995 ca fiind cel mai plăcut şi cunoscut loc de relaxare, de către turişti. Acolo se întâlnesc Marea Egee şi Marea Mediterană, iar peisajele sunt mirifice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iun 2023   •   10:31

Pe lângă Plaja Ţestoaselor, zona este renumită pentru sporturile extreme. Departe de aglomeraţia oraşului, la doar 40 de minute de Marmaris, Delta Dalyan este un adevărat paradis al naturii.

Nemumărate specii de broaşte ţestoase, unele dintre ele pe cale de dispariţie, păsări migratoare şi zeci de specii de plante, care mai de care mai colorate atrag anual mii de turişti.

Alături de izvoarele termale din zonă, Plaja Iztuzu sau Plaja Ţestoaselor oferă o experienţă unică tuturor vizitatorilor care îşi petrec zilele de vară în această regiune.

Citeşte şi: Marele bazar din Marmaris | Experienţă unică pentru pasionaţii de cumpărături

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Principala atracţie a staţiuniii rămâne plaja pe care broaştele ţestoase de mare îşi depun ouăle, fenomen care are loc de două ori pe an, în luna mai şi în octombrie.

Noaptea, însă, accesul pe Plaja Iztuzu este interzis, pe timp de vară, pentru a nu pune în primejdie viaţa micilor broscuţe, abia ieşite din ouă.

Citeşte şi: Turcia, destinația ideală de vacanță pentru părinți și copii

Zona este potrivită atât pentru cei care vor să aibă parte de o vacanţă relaxantă, dar şi pentru iubitorii de adrenalină. Delta Dalyan este renumită pentru sporturile extreme, precum paragliding sau parasailing.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close