Antena 3 CNN Timp liber Turism Turul splendidelor Piete de Craciun din Europa Centrala

Turul splendidelor Piete de Craciun din Europa Centrala

Turul splendidelor Piete de Craciun din Europa Centrala
07 Oct 2014   •   12:29
In perioada Craciunului, cele mai importante destinatii de vacanta din Europa Centrala devin si mai atragatoare pentru cei care iubesc aceasta sarbatoare.

Imbracate in cele mai colorate si mai luminate haine, invaluite intr-o aura de mister si magie si pe un fundal splendid de colinde, tari precum Cehia, Polonia, Slovacia sau Austria te asteapta cu numeroase surprize si cadouri pentru tine si pentru toti cei dragi.

Bavaria si Cehia, in straie de sarbatoare

Prima parte a turului Pietelor de Craciun iti poarta pasii in Regensburg, din landul Bavaria, care a primit titlul de cel mai frumos targ de Craciun din tarile vorbitoare de limba germana, unde centrul istoric, parte a patrimoniului mondial UNESCO, este invaluit intr-o lumina deosebita.

Urmatoarea Piata de Craciun pe care o vei descoperi este Plzen, unde amatorii stiu ca se gasesc celebra fabrica de bere Pilsner Urquell, precum si fabrica de autoturisme Skoda. De aici, mergem in Praga, unde cele mai importante targuri sunt organizate in Piata Primariei si in Piata Wenceslas.

Al doilea oras ca marime din Cehia si capitala Moraviei, Brno, organizeaza de asemenea o frumoasa Piata de Craciun, pe langa care vei admira numeroase atractii turistice, Catedrala Sf. Petru si Pavel sau Castelul Regal Špilberk.

Pietele de Craciun din Polonia, Slovacia si Austria


In a doua parte a calatoriei vei descoperi orasul Cracovia si frumosul sau centru istoric, inclus inca din anul 1978 in patrimoniul UNESCO, si Piata Principala, una dintre cele mai mari piete medievale din lume, amplasata chiar in mijlocul orasului vechi. Cateva dintre simbolurile orasului pe care le vei putea admira sunt Biserica Sf Maria, o constructie gotica ce gazduieste unul dintre cele mai mare altare de lemn din Europa, Fortareata Barbakan, ce dateaza din secolul al XV-lea, Poarta Floriana si cele trei turnuri.

In ultima parte a calatoriei, vei avea ocazia sa descoperi capitala Slovaciei, Bratislava, si cea a Austriei, Viena, impreuna cu pietele centrale pe care pe organizeaza cu ocazia Craciunului, precum si cele mai importante atractii turistice ale lor, culturale, istorice si religioase.

Geanina Ichim

 

Piata de Craciun Europa Centrala 

Tarife de la 399 euro/persoana, 6 nopti de cazare la hoteluri de  3* si 4* cu mic dejun, transport cu avionul si autocarul, transferuri, ghid, asistenta turistica. Detalii pe www.gullivertours.ro , 021/794.75.07

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close