Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanță cu iz regal, în Sinaia

Vacanță cu iz regal, în Sinaia

Vacanță cu iz regal, în Sinaia
12 Iul 2016   •   17:23

 Sinaia este una dintre cele mai apreciate stațiuni montane, un loc pitoresc care îţi oferă ocazii nemărginite de vizite pline de interes, marcate de influenţele Regelui Carol I care s-a îndrăgostit de aceste meleaguri de o frumuseţe naturală nemaiîntâlnită. Una dintre cele mai importante urme pe care acesta le-a lăsat, este Castelul Peleş, fosta reşedinţă de vară a regilor României și unul dintre cele mai importante muzee din țară.

Simbolul orașului Sinaia


Castelul Peleş, cu caracter unicat, a fost construit între anii 1873 şi 1914, la scurt timp după ce principele Carol I vizitase Sinaia şi a rămas încântat de aceste meleaguri magice. De la inaugurarea sa, construcţia a mai suferit modificări, s-a extins mereu şi s-a dezvoltat, iar forma actuală a fost definitivată în anul în care a murit Carol I, 1914.

Splendidul monument se mândreşte cu 160 de camere, scări interioare, un turn central înalt de 66 metri şi o sală de teatru cu o mică scenă, 60 de locuri şi lojă regală. Pe lângă Castelul Peleş s-au mai ridicat în zonă şi alte construcţii mai mici, dar la fel de fermecătoare. Pelişorul, cu 99 de încăperi, ce poartă amprenta reginei Maria, Casa de Vânătoare Foişor, Corpul de Gardă, Economatul, Grajdurile, Vila Şipot şi Uzina Electrică. Astfel că, Peleşul a fost primul castel din Europa complet electrificat.

De neratata: Muzeul de trenuleţe

Pasionat sau nu de trenulețe, în Sinaia vei avea ocazia să te bucuri de o atracţie nu foarte populară, dar care îţi va aduce numai bucurii în suflet. În apropiere de gara din staţiune te aşteaptă Muzeul Trenuleţelor, care îţi va descoperi numeroase modele de locomotive, minitrenuleţe, oameni aşteptând pe peron, momente din oraş şi din gări reproduse până la cele mai mici detalii, care te vor cuceri.

 

De Geanina Ichim

Curse turistice cu autocarul - Valea Prahovei.
Bilete începând de la 1 euro (fără tva) pe sens. În premieră, acum poți achita călătoria și prin SMS la numărul 7470. Detalii pe www.mementobus.com

×
Parteneri
Noi sancțiuni drastice pentru șoferii prinși băuți sau drogați la volan în România
x close