Antena 3 CNN Timp liber Turism Vacanta printre catacombe, artefacte valoroase si desert!

Vacanta printre catacombe, artefacte valoroase si desert!

Vacanta printre catacombe, artefacte valoroase si desert!
31 Iul 2014   •   16:50

 

Sa petreci vacanta de vara in stil exotic-istoric este ceva la care poate doar ai visat. Tunisia este tara incarcata cu numeroase artefacte valoroase si dovezi istorice importante, galerii, catacombe, desert si mare albastra dar si o multime de oaze, asa ca este perfecta pentru un astfel de sejur.

Catacombe si constructii ciudate

In Medina vei gasi ziduri fortificate si zone istorice pastrate foarte bine, iar in apropierea centrului vechi vei putea vizita si peste 200 de galerii sapate in pamant ce dateaza din secolele II si IV folosite ca loc de inmormantare. Odata ajuns aici, te va impresiona constructia care inca se mentine foarte bine. Tot in apropierea Medinei se gasesc si Bazinele Aglabite, care ar fi fost realizate in perioada dinastiei Aglabite. Iti recomandam promenadele pe aceasta ,,faleza”, peisajele fermecatoare te vor cuceri pe loc.

In Kairuan vei gasi cea mai veche moschee din acest oras sfant, ce dateaza din anul 866 si anume Moscheea celor Trei Porti. Numele vine de la cele trei porti: Poarta femeilor, a barbatilor si a copiilor.

In Matmata vei gasi constructii ciudate sapate de berberi in piatra si pamant asa cum erau pe vremuri, iar in Medenine vei fi fascinate de kasar-uri (castele din nisip).

Plimbari in desert si in oaze

Nu trebuie sa ratezi o vizita in desert, aventureaza-te cu jepp-ul in nisipurile aurii ale Saharei, plimba-te cu camila printre dunele de nisip, si ,,gusta” frumusetea unica a oazelor tunisiene. Poti vizita Nefta- o poarta catre paradis, Sidi Bou Ali -oaza plina cu monumente si artefacte valoroase, Tozeur numita si tinutul de palmieri, si lasate-te cucerit de aceasta tara a constrastelor.

Madalina Isar

Sejur Tunisia 

Hotel Thapsus 3*- de la 479 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica, agenția Kartago Tours (www.kartagotours.ro ), +40 264 504 080

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close