Antena 3 CNN Timp liber Turism Victor Ponta, mesaj important pentru cei din industria hotelieră

Victor Ponta, mesaj important pentru cei din industria hotelieră

Victor Ponta, mesaj important pentru cei din industria hotelieră
21 Aug 2015   •   16:51

Primul-ministru Victor Ponta a declarat vineri, după întâlnirea cu patronatele din turism de la Mamaia, că Guvernul va analiza opțiunea introducerii unui impozit unic specific pentru hotelieri, pe cameră sau locul de cazare, care ar fi mai simplu de colectat.

"S-a propus aici și vom analiza această opțiune, de introducere a unui impozit specific pentru turism, pe cameră sau pe loc de cazare, plafonat până la o cifră de afaceri de cinci milioane de euro. Această decizie ar duce la debirocratizare, ar crește gradul de conformare la plata impozitelor și implicit colectarea, ar face mai simplu de plătit taxele și controale mai puține", a spus Ponta, într-o conferință de presă organizată la finalul reuniunii de la Mamaia.

El a declarat că discuțiile purtate cu reprezentanții patronatelor au reliefat efectele benefice ale măsurilor de reducere a fiscalității și cu predilecție reducerea TVA la 9% pentru toate serviciile turistice sau adoptarea legii și elaborarea normelor de aplicare pentru acordarea voucherelor turistice la toți salariații.

La discuții au participat alături de Victor Ponta și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, președintele Autorității Naționale de Turism, Mirela Matichescu, senatorul Nicolae Moga și deputatul Mircea Titus Dobre, viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău și Horia Teodorescu.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta hotel turism
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close