Antena 3 Timp liber Turism Yachturile nu mai sunt la modă. Insula plutitoare este noua ispită a miliardarilor

Yachturile nu mai sunt la modă. Insula plutitoare este noua ispită a miliardarilor

de G.C.P    |    27 Iun 2012   •   13:48
Yachturile nu mai sunt la modă. Insula plutitoare este noua ispită a miliardarilor
Sursa foto: Foto: orsosisland.com

O companie din Austria construieşte o insulă plutitoare, cu tot luxul celui mai scump yacht. Ambarcaţiunea este dedicată celor mai bogaţi oameni din lume, iar iniţiatorii acestui proiect speră ca cei mai extravaganţi oameni ai planetei vor cumpără produsul lor.

Dimensiunile "Insulei Orsos" sunt de 37 metri lungime şi 20 de metri lăţime, iar preţul se ridică la 5,2 milioane de euro, conform unei declaraţii date AFP de către fondatorul companiei, Gabor Orsos.

Insula-ponton nu are motor de tracţiune şi poate fi acorată în orice loc, acolo unde viitori proprietari vor tracta inedita "barcă", a mai spus Orsos.
"Interesul este masiv şi vine din toate colţurile lumii. Am primit cereri din Australia, China sau Statele Unite. Săptămâna viitoare, câţiva potenţiali cumpărători australieni ne vor vizita şantierul." a mai spus antreprenorul.

Insula este dotată cu panouri solare şi generatoare eoliene pentru asigurarea energiei de la bord. Poate găzdui 12 oaspeţi, pe lângă membrii echipajului, într-un spaţiu locuibil de 1000 de metri pătraţi.

Singura problemă ar fi că nici o astfel de insulă nu a fost încă lansată la apă, dar echipa de constructori lucrează de  zor la prima dintre ele, într-un drydock din Slovacia.
După aşteptările optimiste ale lui Orsos, prima ambarcaţiune va fi gata cel mai târziu în 24 de luni. Insula va fi apoi transportată în josul Dunării spre Marea Neagră, unde va fi ancorată până ce primul proprietar îi va schimba destinaţia.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close