Antena 3 CNN Timp liber Turism Zakynthos, insula preferata de Artemis si Apollo

Zakynthos, insula preferata de Artemis si Apollo

Zakynthos, insula preferata de Artemis si Apollo
19 Iun 2014   •   15:37

Cand te gandesti la insula Zakynthos primul lucru care iti vine in minte este plaja Navagio pe care a acostat incredibila nava, care reprezinta practic simbolul insulei. Nu stiu daca acel vapor a fost pus de catre greci cu scopul de a atrage cat mai multi turisti din toate colturile lumii, sau daca natura chiar  a ,,aruncat” vestita nava pe plaja cu pricina.

Insa este cert, Zakynthos este cunoscuta in toata lumea pentru acest lucru, la care se adauga fara dar si poate celebrele broaste testoase Caretta Caretta.

Locul special al Zeilor!

Despre Zakynthos ne vorbesc si cartile cu mitologia Greciei Antice, despre care aflam ca a fost insula preferata in special de catre Artemis, Zeita Fertilitati si Apollo, protectorul poeziei si al muzicii. Ei s-au indragostit de plajele idilice, cu ape adanci si limpezi, dar si pentru incantatoarele pesteri cu apa albastra.

Tu vei iubi Zakynthos poate pentru acelasi lucru, dar nu uita ca, in trecut, aici nu se gaseau cluburile, restaurantele si zonele moderne in care sa petreci cat e noaptea de lunga! In Zakynthos vei indragi concertele de muzica, festivalurile de poezie si serile de dans incendiare, pentru ca vei calca pe taramul distractiei! Cat de frumos se unduiesc localnicii pe ritmuri grecesti, dansand zorba si sorbind din licoarea zeilor, vinul rosu, puternic aromat cu miros de lamaie si scortisoara.

Minunatii la orice pas


Daca iubesti sa faci plaja, aici ai de unde alege, fie ca iti place nisipul fin si alb sau zonele usor ascunse intre roci falnice si impresionante.

Te poti rasfata pe Insulita Cameo, pe Insula Testoaselor, Marathonissi, in Pesterile Keri, Pesterile Albastre si Pesterile Delfinilor, unde vei fi fascinat la propriu de peisajele minunate, aerul curat, si micutele vietuitoare.

Madalina Isar

Sejur Zakynthos Grecia 

Hotel Denise Beach 3*/Laganas- de la 385 euro/persoana, transport cu avionul, transferuri, 7 nopti de cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close