Antena 3 CNN Travel Misterele Magrebului, în Algeria, între Mediterană, Sahara și Munții Atlas

Misterele Magrebului, în Algeria, între Mediterană, Sahara și Munții Atlas

Puțin cunoscută turiștilor români, Algeria este o destinație plină de farmec, ce poate fi descoperită într-un circuit cultural care leagă cele mai importante orașe istorice ale Magrebului.

Misterele Magrebului, în Algeria, între Mediterană, Sahara și Munții Atlas
de Diana Scarlat    |    22 Feb 2024   •   11:08

În cadrul unui circuit cât mai complet sunt incluse vizite în Alger - capitala ţării şi cel mai mare oraş al acesteia -, Oran, Tipaza, Djemila, Setif, Timgad, Constantine, Djanet și alte orașe vechi de mii de ani, între Marea Mediterană și Munții Atlas. Pe urmele istoriei milenare, se pot admira ruinele vechilor castre romane și minunate palate sau moschei ce spun povestea fascinantă a locurilor.

Oran este al doilea oraş ca mărime al Algeriei și un important centru economic al ţării, cunoscut mai ales datorită asocierii sale cu personalităţi precum Yves Saint Laurent, celebrul designer de modă, s-care s-a născut aici, sau Albert Camus, scriitorul care a obținut premiul Nobel pentru literatură în anul 1957, tot de origine algeriană, și care a scris aici celebrul său roman „Ciuma”.

Orașul Tlemcen este fascinant prin influenţele sale berbere, arabe, andaluze, otomane şi franceze care se întrepătrund armonionios, rezultatul convergenței acestora fiind varietatea şi bogăţia arhitectonică ce caracterizează acest loc. Cele mai importante obicetive turistice din această zonă a Algeriei sunt Palatul El Mechouar, Parcul Naţional Tlemcen – care face parte din Patrimoniului Mondial UNESCO – sau Grotele Ain Beni Adde, ce au o vechime de peste 65.000 ani.

Provincia Djanet este situată la extremitatea sud-vestică a Algeriei, împărţind graniţa cu Libia şi cu Nigeria, în zona mai puţin aridă a deşertului Sahara, ţinutul tuaregilor făcuţi celebri de romanele lui Alberto Vasquez-Figueroa. În această regiune sunt fascinante formaţiunile stâncoase ale Parcului Naţional N’ajjer, multe dintre ele purtând sculpturi făcute cu mii de ani în urmă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

De aici se merge spre Issendilene, Erg Admet și Tigharghart, trecând printr-un canion spectaculos, mărginit pe ambele laturi de impozante turnuri de piatră pe care cresc oleandri şi palmieri. Erg Admet este parte a Marelui Erg Oriental, cea mai mare întindere de dune de nisip care domină estul Algeriei. Tigharghart este o stâncă solitară pe care un localnic extrem de talentat a creat „sculptura vacilor care plâng”, cu aproximativ 8.000 de ani în urmă.

În deşertului Sahara, din nordul Africii, sunt peste 300 de zile însorite pe an, iar urmele lăsate de cei peste 3.000 de ani de istorie, de la fenicieni până astăzi, fac din Algeria o destinație turistică plină de farmec. Un circuit turistic lansat pentru români, la începutul acestui an, durează aproape două săptămâni (12 zile), fiind programat începând cu 11 aprilie, de agenția DAL Travel. Prețurile pornesc de la 2.480 de euro, iar cei care cumpără vacanța în această perioadă, a târgului de turism online al agenției, au și o reducere de preț, cu 100 de euro de persoană. Plecarea este de pe aeroportul Henri Coandă, din București.

×
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close