Antena 3 CNN Actualitate Locale Al treilea dosar penal pentru funcționarii DSP, pentru dezinfecția din Craiova

Al treilea dosar penal pentru funcționarii DSP, pentru dezinfecția din Craiova

Procurorii au deschis încă un dosar penal în Dolj din cauza substanței dezinfectante folosite pentru curățarea scărilor de bloc. Asta după ce un angajat DSP ar fi aprobat utilizarea unui produs în acțiunile de dezinfecție, soluție care nu este recomandată pentru spațiile închise.

Al treilea dosar penal pentru funcționarii DSP, pentru dezinfecția din Craiova
Sursa foto: hepta
08 Apr 2020   •   10:14

Produsul pentru dezinfecție a fost aprobat inițial de DSP printr-un document, cu mențiunea că trebuie  utilizat în concentrație de 3% timp de 60 de minute . După ce 500 de scări de bloc din cele 6.000 existente în Craiova au fost dezinfectate, DSP a cerut oprirea tuturor operațiunilor, pe motiv că produsul este periculos.

Procurorii de pe lângă Judecătoria Craiova au deschis un dosar penal pe numele funcționarilor de la Direcția de Sănătate Dolj.

Este al treilea dosar penal în doar câteva zile, după ce funcționarii au fost acuzați că nu au luat măsurile necesare de izolare la domiciliu pentru un grup de persoane sosite din străinătate, dintr-o regiune afectată de virusului COVID-19, din acest motiv organele de poliție fiind în imposibilitatea de a monitoriza și respecta măsurile de autoizolare impuse. 

De asemenea, angajații DSP sunt anchetaţi de procurori după ce au lăsat 4 persoane să plece dintr-un centru de carantină, înainte de sosirea rezultatelor testelor pentru COVID-19. Cei 4 au mers în localitatea de domiciliu unde au intrat în contact cu alte persoane, iar câteva zile mai târziu rezultatele analizelor au arătat că au COVID-19.

×
Subiecte în articol: Craiova dezinfectie scara bloc dsp dosar penal
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close